Polis sosyal mesafeyi tebeşirle çizdi

"Evde kal" çağrılarına uymayan vatandaşları anonsla uyaran polis ekipleri, sosyal mesafeyi korumak için tebeşirli önlem aldı.

YAŞAM 02.04.2020, 10:11 02.04.2020, 10:25
Polis sosyal mesafeyi tebeşirle çizdi

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı "evde kal" çağrıları yapılmasına rağmen, İstanbul Pendik’te koronavirüs tehlikesine aldırış etmeden kendilerini sokağa atan vatandaşlar sebebiyle kalabalık oluştu.

Polis ekipleri, koronavirüsü umursamayan vatandaşları uyarmak için harekete geçti.

İlçe meydanında anons yapan polis ekipleri çevrede bulunan vatandaşları uyardı.

Ayrıca sosyal mesafeyi korumak için polis ekipleri tarafından bankanın önüne belli aralıklarla tebeşirle daire çizelerek bekleme alanları oluşturuldu.

Günden güne etkisini artıran yeni tip koronavirüse karşı tedbirler de artırılırken, bazı vatandaşlar evde kal çağrılarına ısrarla uymuyor.

Koronavirüsün en çok ölümlere yol açtığı İstanbul'da ise değişen bir şey yok. Pendik’te koronavirüs tehlikesini umursamayarak kendilerini sokağa atan vatandaşlar sebebiyle kalabalık oluşuyor.

Polis ekipleri "evde kal" uyarılarını dinlemeyerek dışarı çıkan ve riski artıran vatandaşları uyarmak için harekete geçti.

Pendik’te ilçe meydanına gelen polis anons yaparak vatandaşları evlerine gitmeleri konusunda uyarıda bulundu.

İlçe meydanındaki parkı da şerit çekerek kapatan polis ekipleri, bir bankanın önüne tebeşirle belli aralıklarla daire çizerek vatandaşlar için bekleme alanı oluşturdu.

Kendileri için çizilen alanlarda bekleyen vatandaşlar bu sayede sosyal mesafeyi korumuş oldu.

Yorumlar (0)