Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme: Cemal Avcı’nın ailesi de yargılanacak 

27 yaşındaki Pınar Gültekin’in geçen sene vahşice öldürülmesinin ardından başlayan yargılama sürecinde, eski sevgilisi Cemal Metin Avcı suçlu bulunmuştu. Devam eden cinayet davasında Avcı’nın yakınlarının da sanık olarak yargılanmasına karar verildi. 

YAŞAM 11.07.2021, 10:50 12.07.2021, 09:28
Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme: Cemal Avcı’nın ailesi de yargılanacak 

Üniversite öğrencisi olan Pınar Gültekin, geçen sene Muğla’da vahşice öldürülmüş ve cinayetten sevgilisi Cemal Metin Avcı tam sorumlu tutulmuştu. Devam eden dava sürecinde yeni gelişmeler görülmeye devam ediyor. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, yerel mahkeme kararına karşı Adalet Bakanlığı’na 9 maddelik başvuru dilekçesi verdi. Dilekçede, şüpheli kişilerin suç delillerini değiştirmek, gizlemek ve yok etmek suçlarının bulunmuş olmasına karşın Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ek kovuşturmaya gerek olmaması hatırlatıldı. Epözdemir, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararına yaptığı itirazın Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildiğini aktardı.  

Avukat Epözdemir, suçun işlendiği konusunda yeterli ve kesin şüpheye ulaşılmış olmasına karşın itirazların reddedilmesinin ise hukuka aykırı olduğunu savundu. 



Cinayet mahallinde DNA’lar tespit edildi 

Olay yerinde tespit edilen DNA’ların, suç delillerini gizleyen, değiştiren ve yok eden kişileri kesin olarak belirttiğini savunan Epözdemir, İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından düzenlenen raporda, olay yerinde bir kadının ve dört erkeğin DNA’sına rastlandığını ve bu DNA örneklerinden kadın ile bir erkeğin arasında anne-çocuk ilişkisinin olmasının muhtemel olduğunu belirtti. 



Yargıtay, yerel mahkeme kararını bozdu 

İtirazı inceleyen Yargıtay 8. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin kovuşturmaya yer olmaması hakkında verdiği kararı bozdu. Yargıtay tarafından verilen karara göre cinayet mahallesinde DNA’ları bulunan kişiler de dava sürecinde sanık olarak yargılanacak.  

Avukat Epözdemir, konuyla alakalı şunları dile getirdi: “Cinayet işlenirken ya da deliller yok edilirken olay mahallinde başkalarının olduğunu da düşünüyoruz. Soruşturmanın başından bu yana böyle bir cinayetin tek başına işlenemeyeceğini ve delillerin de tek başına yok edilemeyeceğini ifade ettik. Buna karşın Şükrü Gökhan Orhan, Ayten Avcı ve Selim Avcı hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Sulh ceza hakimliği ise itirazımızı reddetti. Karar kesinleşmiş olmasına karşın bunu kabul etmedik ve olağanüstü kanunun yolunu tuttuk. Mücadelemizi sonuna kadar sürdürdük ve nihayet talebimiz kabul edildi.” 



Sigara izmaritinde DNA bulundu 

Epözdemir: “Gelinen nokta ve alınan kararla birlikte bu cani cinayeti işleyen sanık, babası ve annesi ile ortakları hakkında en kısa zamanda iddianame düzenlenecek ve hukuki süreç başlayacak. Ne kadar zor ve meşakkatli yollardan geçersek geçelim adaletin er ya da geç yerini bulacağını umut ediyoruz.” 

Karar kapsamında olay yerinde bulunan sigara izmaritinin İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından incelendiği ve izmarit üzerindeki DNA’nın Şükrü Gökhan Orhan ve sanığın annesi Ayten Avcı’nın DNA’sı ile uyumlu olduğu belirtildi. 

Yorumlar (0)