Palamut, Karadenizli balıkçıyı güldürdü!

1 Eylül’de av yasağının bitmesiyle "virabismillah" diyen balıkçıların yüzünü, bereketiyle palamut güldürdü.

YAŞAM 04.09.2020, 16:28
Palamut, Karadenizli balıkçıyı güldürdü!

Türkiye’nin en önemli balıkçılık merkezlerinden Sinop’ta, av yasağının bitmesiyle birlikte "virabismillah" diyerek Karadeniz'e açılan balıkçılar, tekneleri palamutlarla dolu hâlde limana dönüş yapıyor. Ağa takılan palamutlar ağırlıklarına göre tanesi 10 ila 20 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

Palamut avından bu sezon hayli ümitli olduklarını belirten Sinop Abalı Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, deniz suyunun soğumasını beklediklerini, havaların soğumasıyla balıkların artacağını kaydederek, "İnşallah güzel bir sezon geçireceğiz." temennisinde bulundu.

Palamut avcılığının şu an tüm balıkçıların yüzünü güldürdüğünü söyleyen balıkçı İbrahim Gündoğdu ise, palamut dışında istavrit ve mezgit gibi balık türlerinin de avlanmaya başladığını dile getirdi.

Balık fiyatlarının sezonun ilk günleri olması sebebiyle biraz yüksek olduğunu anımsatan balıkçı İbrahim Gündoğdu, fiyatların düşmesini vatandaşın da balıkçıların da satıcıların da beklediğini, birkaç gün içerisinde bunun gerçekleşebileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)