Virabismillah! Sezon bereketli başladı maşallah...

Geçen sezona kötü bir giriş yapan balıkçılar, dün virabismillah deyip denize açıldılar. Çok bereketli bir sezon açılışı yaşayan balıkçıların yüzü gülüyor, tezgâhlar şenleniyor.

EKONOMİ 01.09.2020, 09:59 01.09.2020, 15:47
Virabismillah! Sezon bereketli başladı maşallah...

Denizlerde av yasağı sona erdi, "virabismillah" diyen balıkçıların yüzü güldü, balıklar tezgâhları dolup taşırdı.

Av yasağının kalkmasıyla birlikte Samsun'da tekneleriyle gece denize açılan ve ağlarını deniez bırakan balıkçılar, yeni sezonun ilk gününde limanlara kasalar dolusu balıkla döndüler.

İstiklal Caddesi'nde balıkçılık yapan Recep Erdoğan,  sezonun açılmasından dolayı mulu olduklarını, geçen sezona göre çok iyi bir başlangıç yapmalarının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

Yeni sezonun ilk gününde bol miktarda palamut, istavrit, barbun ve mezgit avlandığını söyleyen Recep Erdoğan, geçtiğimiz sezonun ilk günü büyük hayal kırıklığına uğradıklarını hatırlatarak, havanın soğumaya başlamasıyla birlikte balığın daha da bollaşacağını, çünkü denizde yoğun balık olduğunun görüldüğünü, bereketli bir sezon geçireceklerine inandıklarını ifade etti.

Balık fiyatları

Recep Erdoğan, sezonun ilk ürünlerini tezgâhlara koyduklarını belirterek, istavritin kilosunun 15 lira, palamudun tanesinin 10 lira, mezgit ve barbunun  kilosunun da 25 liradan satışa sunduklarını bildirdi.

Yorumlar (0)