Balık sezonu başlar başlamaz sıkı denetimler de başladı

Bursa'da balık sezonunun başlamasıyla birlikte su ürünleri haline gelen tüm araçlar tek tek durdurulup ekipler tarafından kalite başta olmak üzere birçok hususta denetim yapıldı.

GÜNDEM 02.09.2020, 01:50
Balık sezonu başlar başlamaz sıkı denetimler de başladı

Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle beraber gece denize açılan balıkçıların yakalamış olduğu balıklar, sabahın ilk ışıklarıyla Bursa'daki Su Ürünleri Hali'ne gelmeye başladı.

Şehir halinin denetimini yapan Tarım A.Ş. ekipleri tarafından bir yandan balıkçıların avlanmaya ilişkin kurallara uymasını sağlamak, öte yandan da halk sağlığı için tehdit oluşturan unsurları ortadan kaldırmak amacıyla yeni sezonla beraber denetimler de başlamış oldu.

Balıkların tazeliği, ağırlığı ve boyu denetlendi

Su Ürünleri Hali'ne balık getirmiş olan tüm araçlar bir bir durduruldu ve kontrol edildi. Sağlıklı beslenmeye ilişkin önemli bir besin kaynağı olan balık ve diğer su ürünlerinin sağlık ve ekonomik açıdan uygun olarak tüketiciyle ulaşması, balık stoklarının korunması ve balıkçılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması için yapılan denetimlerde su ürünlerinin boy ve ağırlığı, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı gibi birçok husus denetlendi.

İlk gün yapılan denetimlerde mühim bir uygunsuzluğa rastlanmadı. 2015 senesinden bu zamana dek süren denetimlerde ise 53 bin 49 kilogram balığa el konulmuştu.

Hangi balığın uzunluğu kaç cm olmalı?

Yorumlar (0)