Tezgahlar palamutla süslenmeye başladı

Tezgâhları süslemeye başlayan palamutun Tekirdağ balık halinde kilogramı 10-20 lira arasında alıcı buluyor.

EKONOMİ 02.09.2020, 13:52
Tezgahlar palamutla süslenmeye başladı

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından önce gece Tekirdağ'dan denize açılarak sezonun ilk avını yapan balıkçılar, geçtiğimiz sezona göre hayli bereketli bir sezon açılışı yaptıklarını söylediler.

Balıkçıların yüzü gülerken tutulan balıklar da tezgâhlarda yerlerini almaya başladı.

Geçtiğimiz yıl sezonun verimli geçmediğini ve palamut sayısının yeterli olmadığını söyleyen Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, bu yıl sezonun ilk günü balıkçıları sevindirecek şekilde geçtiğini belirterek, balıkçıların av yasağının kalkmasıyla birlikte uzun aradan sonra denize açıldığını, bu sezonun bereketli başladığını ifade etti.

Özellikle palamutun balıkçıların yüzünü güldürdüğünü dile getiren Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, bu sezon balık çeşidinin de fazla olacağını değerlendirdiklerini, tezgâhlarda geçtiğimiz yıl nadir görünen palamutun bu sezon bol miktarda olacağını, fiyatlarının da geçen yıla göre uygun olduğunu kaydetti.

Bu yıl sezonun kendilerini de vatandaşı da sevindireceğini söyleyen balıkçı Hasan Erol ise, insanların palamuda hasret kaldığını belirterek, geçen seneye göre bu sene sezonun çok iyi başladığını, palamutun bol olduğunu, fiyatının ise 10 ila 20 lira arasında değiştiğini dile getirdi. Balıkçı Hasan Erol, ilerleyen zamanlarda avlanan palamut arttıkça fiyatın daha da aşağı çekileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)