Ordu’da aile boyu hırsızlık: Marketine hırsız dadanan kişi, şaşkına döndü 

Ordu’da market sahibi olan 50 yaşındaki Cezmi Köse, eksilen patates cipsleri ve yumurtalar sebebiyle hırsızlarla başının dertte olduğunu düşündü. Hırsızı tespit etmek için güvenlik kameralarını inceleyen Köse, hırsızın aslında insan değil karga olduğunu öğrendi. İlk zamanlarda bir tane olan karga, artık yanında dört kargayı daha getiriyor. Market sahibi ise bu durumu “Başıma gelen en güzel hırsızlık.” olarak nitelendiriyor. 

YAŞAM 29.11.2021, 12:34 30.11.2021, 14:43
Ordu’da aile boyu hırsızlık: Marketine hırsız dadanan kişi, şaşkına döndü 

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Atatürk mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Cezmi Köse, 8 senedir market işletiyor. Bir sabah erken saatlerde marketini açan Köse, iş yerini düzenlerken yumurtalarının eksildiğini fark etti. Ardından patates cipslerinin de çalındığını gören iş yeri sahibi, güvenlik kamerası görüntülerini izleyerek hırsızı tespit etmeye karar verdi. 



“İlk defa bir karga tarafından soyuluyorum” 

Güvenlik kameralarını izleyen Cezmi Köse, hırsızın bir insan değil de karga olduğunu öğrendiğini şok geçirdiğini ifade ediyor: “Sabah dışarıdaki masanın üzerine yumurtaları koydum. Sonra eksildiklerini fark ettim. Bir müşterinin aldığını düşündüm. Dükkan sabah kapalı oluyor ama sitedeki müşteriler ben gelene kadar yumurta, ekmek ya da bazen sebze-meyve alıyorlar. Ben gelince de bana söylüyorlar. Ben de bu sebeple yine müşterinin geldiğini ve yumurta aldığını düşündüm. Etrafı biraz toparladıktan sonra kimin aldığını merak edip güvenlik kameralarından baktım. Görüntüleri izlediğimde çok şaşırdım. Karga sabah gelmiş, 10 dakikada 9 yumurtayı götürmüş. Marketi erken açtığım için diğer yumurtaları kurtarabildim. Yoksa onları da götürürdü.” 



Hırsız karga, arkadaşlarını da yanına toplayıp geri döndü 

Cezmi Köse: “Önce bir karga geldi. Yumurtaları ve birkaç patates cipsini alıp gitti. Sonra arkadaşını getirdi, birlikte alıp gitmeye başladılar. Şimdi ise bu kargalar beşe çıktı. Kameralardan gördüğüm kadarıyla ağzına sığdırdıklarını, uçak olanları seçip gidiyor. Komşuların balkonlarından cevizleri aşırdıklarını biliyordum ama ilk defa yumurta aldıklarını gördüm. Kargalara henüz isim vermedim ama onlar benim için en güzel hırsız.” 

Yorumlar (0)