Ordu'da bir mahalle karantinada

Ordu ilinin Kabataş ilçesine bağlı Elbeyi Mahallesi'nin bir bölümü, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

YAŞAM 02.04.2020, 11:19
Ordu'da bir mahalle karantinada

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin bir an önce engellenmesi ve vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması önlemleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulunun yeni önlemler aldığı bildirildi.

Kabataş ilçesinin Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri mevkisinde, çeşitli nedenlerle diğer illerden dönüşlerin artması, yapılan testler sonucunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının saptanması, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında kişiler bulunması dolayısıyla bu yerleşim yerinde koronavirüs salgınının kontrol altına alınması maksadıyla bugünden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alındığı belirtilen açıklamada, Kazancılı Küme Evleri mevkisinin giriş ve çıkışlara kapatıldığı belirtildi.

Ordu Valiliğinin açıklamasında, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağının da altı çizildi.

Yorumlar (0)