Okul dezenfekte edildi, 11 öğrenci hastanelik oldu!

İstanbul'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı dezenfekte yapılan okulda 11 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

YAŞAM 13.03.2020, 16:02
Okul dezenfekte edildi, 11 öğrenci hastanelik oldu!

Olay, İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Cebeci Mahallesinde bulunan Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşti.

Alınan bilgiye göre, Sultangazi Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından sabah saatlerinde okulda dezenfekte çalışması gerçekleştirildi. Öğrencilerin okulda olduğu esnada gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle 11 öğrenci rahatsızlandı. Okul yönetimi tarafından yapılan ihbarın ardından okula sağlık ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, çalışmalar esnasında etkilenen öğrencileri ambulans ile Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ise özel kıyafetlerini giyerek okulda çalışma yürüttü. Durumu öğrenen veliler ise panik içerisinde okula geldi. Okul tatil edilirken, öğrenciler de evlerine gönderildi. Okula gelen velilerden biri, "Okulda dezenfekte çalışması yapıldı. Çocukların bazılarının astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı vardı. Çalışmalar sırasında etkilendiler." ifadelerini kullandı. 

"11 öğrencimizin öksürdüğü ve mide bulantısı yaşadığı söylendi"

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Birinci, "Sultangazi Belediyesi olarak bölgemizde bulunan 60 okulda dezenfekte uygulamasını bitirdik. Bu sabah Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokuluna ekiplerimiz geldi. Diğer okullarda kullandığımız dezenfekte ilacımızı bu okulda da uyguladık. Aldığımız ihbar üzerine 11 öğrencimizin öksürdüğünü ve mide bulantısı yaşadığı söylendi. 8 ambulans buraya intikal etti. Öğrencilerimiz şu anda Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Arkadaşlarımız çocukların yanında." diye konuştu.

"Tedbir amaçlı hastanedeler"

İki öğrenciye serum takıldığını kaydeden Birinci, "Diğer öğrenciler tedbir amaçlı hastanede bekletiliyor. Durumları iyi. Tedbir amaçlı hastanedeler. Öğrencilerimizin bazılarının alerjik hastalıkları olabileceği bazılarının ise sabah aç okula gelmelerinden kaynaklandığı yönünde sağlık yetkililerinden bilgi aldık. AFAD geldi. Tehlikeli bir durum söz konusu mu diye ölçüm yapıyor. Bütün tedbirleri alıyoruz." dedi. 

Okul yönetimi, çalışmalar sebebiyle okulun tatil edildiğini bildirdi. 

Yorumlar (0)