Okey baskını: Pencereden atlayıp duvara tırmandılar!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin ihlâl edildiğini ve okey oynandığını öğrenen polis ekipleri baskın gerçekleştirdi. Bunun üzerine bazı vatandaşların pencereden atlayarak düz duvara tırmandıkları görüldü. 

YAŞAM 11.12.2020, 12:03
Okey baskını: Pencereden atlayıp duvara tırmandılar!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kıraathanelerin geçici süreliğine kapatılmasına yönelik karar alındı. 

Fakat söz konusu kararı umursamayan bir işletmenin, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde kiraladığı bir iş yerini kıraathaneye dönüştürerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında hayata geçirilen yasağı ihlâl ettiği fark edildi. 

Polis ekipleri, yapılan ihbarın ardından söz konusu iş yerine yönelik baskın gerçekleştirdi. 

Kapıyı kilitlediler

Güvenlik güçlerinin geldiğini anlayan kişilerin, önce iş yerinin kapısını kilitledikleri ve açmadıkları görüldü. Bunun üzerine motosikletli polis timlerinin, kapıyı kırarak iş yerine girdiği fark edildi.

Kendilerini pencerelerden attılar

Yasağı delen vatandaşlardan bazılarının para cezasından kaçmak için pencerelerden atladıkları ve düz duvara tırmandıkları görüldü. Vatandaşların kendilerini bu şekilde tehlikeye atmaları şaşkınlığa uğrattı. 

Tellere tırmandılar

Pencereden atlama girişiminde bulunan bir kişi ise güvenlik güçleri tarafından yakalandı. İkinci katta bulunan ve kıraathaneye dönüştürülen iş yerinin penceresinden atladıkları görülen vatandaşların, tellere tırmandıkları ve kayıplara karıştıkları görüldü. 

28 bin 350 liralık ceza kesildi

Söz konusu iş yerinde bulunan vatandaşların maske takmadıkları ve yeni tip koronavirüsü (Covid-19) umursamadan oyun oynadıkları fark edildi. Pencereden atlamaya çalışan ancak başarısız olan 9 vatandaşa, polis ekipleri tarafından 28 bin 350 liralık ceza kesildi. 

Mühürlendi

Polis ekipleri, bunun üzerine belediye ekipleri ile irtibata geçti. Söz konusu iş yeri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine aykırı şekilde kıraathane olarak faaliyet gösterdiği ve ruhsata sahip olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.

Yorumlar (0)