Öğretmenlerin flört sayfası tartışma yarattı!

Öğretmenlerin ciddi bir ilişki ya da evlilik için üye olduğu bir tanışma sayfası, sosyal medyayı ikiye böldü.

YAŞAM 05.04.2022, 00:44 Hakan Öksüz
Öğretmenlerin flört sayfası tartışma yarattı!

Öğretmenlerin ilişki bulması için kullanılan bir sayfa, sosyal medyayı ikiye böldü. Instagram üzerinde açılan tanışma sayfası, öğretmenlerin uzun süreli ilişki bulabilmesi için kullanılıyor. Sayfaya isterse fotoğrafını yükleyebilen kullanıcılar, diğer kullanıcıların fotoğraflarına yorum atabiliyor. Söz konusu sayfanın 10 binden fazla öğretmen kullanıcısı bulunuyor.

Sayfada kendileriyle ilgili kişisel bilgiler veren öğretmenler, nasıl bir partner aradıklarını yazıyor. Yazılan bu özellikler, diğer kullanıcılar tarafından görülebiliyor. Yaşını, boyunu, kaç kilo olduğunu, görev yaptığı yeri yazan adaylar, öte yandan ev ve araba durumunu da belirtiyor. 

Sosyal medya ikiye bölündü!

Öğretmenlerin sevgili ve evlilik için kullandıkları bu sayfa, sosyal medyayı adeta ikiye böldü. Twitter ve Ekşi Sözlük'te gündem olan bu sayfa, bazı kullanıcılardan yoğun eleştiriler aldı. Bazı kullanıcılar, bunun gibi sayfalar yüzünden öğretmenlik mesleğinin adına zarar gelebileceğini düşünüyor. Evlilik programlarının yasaklandığını hatırlatan bu kullanıcılar, "Öğrencilere örnek olması gereken öğretmenler, buna benzer sayfalara üye olmamalı." görüşünü savunuyor.

"Öğretmenler neden yapamasın?" 

Diğer görüşü savunanlar ise öğretmenlerin birbiriyle tanışmasını sağlayan bu sayfanın oldukça doğal olduğunu belirtiyor. İnternet üzerinden tanışmanın artık son derece olağan olduğunu belirten kullanıcılar, "Herkes internetten tanışabiliyor ve kendine uygun kişiyi bulabiliyor. Öğretmenler neden yapamasın?" ifadelerini kullanıyor. Sayfanın sahibi, yaptığı açıklamada sayfanın yasal olduğunun altını çizdi. İşte sayfa sahibinden yapılan açıklama...

Yorumlar (0)