Almanya'da karantina zorunluluğu kaldırılıyor

Almanya'da, koronavirüs salgınında PCR testi pozitif olanlar için uygulanan karantina mecburiyeti 1 Mayıs tarihi itibarıyla kaldırılacak.

DÜNYA 05.04.2022, 01:00
Almanya'da karantina zorunluluğu kaldırılıyor

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, gerçekleştirdiği basın toplantısında, eyaletlerin sağlık yetkilileriyle karantina uygulamasında yepyeni bir düzenlemeye gidilmesi hususunda anlaşma sağladıklarını kaydetti.

Lauterbach, halihazırdaki uygulamaların sürdürülemeyeceğini dile getirerek, 1 Mayıs itibarıyla virüs bulaşanların ve temaslı bireylerin karantinaya girmelerinin 'büyük oranda gönüllülük esasına dayandırılacağını' ifade etti.

Sağlık sektöründe görev yapanlar dışında herkese 5 gün süresince karantinaya girmeye yönelik 'acil öneride' bulunacaklarını söyleyen Lauterbach, sağlık personelleri için karantinaya girme mecburiyetinin sürdürülebileceğini belirtti.

Lauterbach, koronavirüs bulaşan ve karantinaya alınan sağlık personellerinin 5 gün sonunda negatif test neticesiyle karantinayı tamamlayabileceğini bildirdi.

Lauterbach, salgının gidişatına dair iyimser olduğunu dile getirerek "An itibarıyla bir dönüm noktasındayız. Vaka sayıları hızla düşüyor fakat tehlikenin tam anlamıyla geçtiğini söyleyemeyiz." dedi. 

Almanya'nın büyük kısmında önlemler kaldırıldı

Diğer yandan, ülkenin büyük kısmında salgın tedbirlerinin çoğu kalktı.

Federal Meclis'te kabul gören yeni Enfeksiyon Koruma Yasası doğrultusundaki 'temel tedbirler' çerçevesinde yalnızca bakım ve huzurevleri ile hastane gibi sağlık merkezlerinde, toplu ulaşım araçlarında ve uçak ile trenlerde maske takma mecburiyeti sürüyor. Bunların haricindeki yerlerde ise bu zorunluluk tamamen kaldırıldı.

Riskli grupta bulunanların yer aldığı yerlerde test mecburiyeti uygulaması da devam ediyor.

Eyaletler, vakaların çok seyrettiği bölgeler için maske, sosyal mesafe ve test mecburiyeti gibi tedbirler uygulayabilecek.

Yalnızca Mecklenburg-Vorpommern ve Hamburg'daki önlemler, nisan ayı sonuna dek sürecek.

Yorumlar (0)