Sahipsizlere sahip çıktı

Yozgat'ta emekli gurbetçi Melek Ekici (75), evinin bahçesinde sokak köpeklerini besliyor, ihtiyaçlarını tek tek karşılıyor.

YAŞAM 05.04.2022, 01:30
Sahipsizlere sahip çıktı

Yerköy ilçesinde ikamet eden iki evlat annesi Ekici, ailesinden miras kalan evinin 2 dönüm büyüklüğündeki bahçesini sokak köpeklerine tahsis etti.

Ekici, kısa süreli yurt dışı ziyaretlerinin haricinde vaktinin çoğunu onlarla geçiriyor.

Senelerdir emekli maaşının önemli bir kısmını 'can dostları' için kullanan Ekici, bakıma muhtaç durumda olanları veterinere götürüyor ve tedavi ettiriyor.

Bahçede 9 köpeğe bakan Ekici, sık sık diğer sokak köpeklerini de besliyor.

"6 sene evvel karar verdim..."

Melek Ekici, basın mensuplarına, 1967 yılından bu yana Almanya'da çalıştığını ve 10 sene evvel emekli olduğunu dile getirdi.

Eşini 12 sene evvel kaybettiğini, iki evladının halihazırda gurbette olduğunu ve emeklilikten sonra ilçeye daha fazla gidip gelmeye başladığını aktaran Ekici, geçtiğimiz sene itibarıyla Yerköy'e yerleştiğini kaydetti.

Ekici, 6 sene evvel ilçeye uğradığında 'Tıktık' adını verdiği bir köpeğin yardım talep eder gibi başını yere doğru eğmesinin akabinde sokak hayvanlarına sahip çıkma yönünde karar aldığını aktararak, "Veterinere götürdüm, hamile olduğunu söyledi. Almanya'ya gidecektim, bu hayvana sahip çıkacak bir komşu buldum, tüm masraflarını karşıladım ve 9 tane yavrusu oldu." diye konuştu. 

Hayvansever kadın, sahiplendiği köpek ve yavrularından 1'ine halihazırda baktığını, yavruların bir bölümünün öldüğünü, bir kısmını da sahiplendirdiğini aktardı.

Kısa süren yurt dışı ziyaretlerinin haricinde tüm zamanını onlarla geçirdiğini dile getiren Ekici, "Burada rahatlar." dedi. 

"Bunlar kimsesiz, bunlara sahip çıkmalıyız"

Ekici, tüm hayvanları çok sevdiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Onları bırakamıyorum. Onlara bakınca mutlu oluyorum. Bunlar kimsesiz, insanlar bunlara sahip çıkmalı. Maaşımı onlar için harcıyorum, beraberce geçiniyoruz."

Yorumlar (0)