Öğrenciler okula zırhlı araçlarla götürülüyor!

Teröristlerden arındırılan Resulayn kırsalında bulunan öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait zırhlı araçlar ile okullara götürülüyor. 

YAŞAM 12.10.2020, 09:47
Öğrenciler okula zırhlı araçlarla götürülüyor!

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), 2019 yılının Ekim ayında Barış Pınarı Harekâtı'nı başlatmıştı.

Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak ve Suriyelilerin ülkelerine dönüşüne destek vermek için başlatılan harekât dâhilinde Tek Abyad ve Resulayn, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) ve SMO (Suriye Milli Ordusu) tarafından teröristlerden temizlendi. 

Barış Pınarı Harekâtı ile Tel Abyad ile Resulayn arasında bulunan 120 kilometre uzunluğundaki hat, terör örgütlerinden arındırılırken, birçok Suriyeli de kendi topraklarına dönebildi. 

Okulların tadilatı yapıldı

TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) hayatın normal hale gelmesi için faaliyet gösterdiği Tel Abyad ile Resulayn'da, senelerce durdurulan eğitimin tekrar canlanması amacıyla okulların tadilat edilmesine yönelik karar verildi. 

Teröristler tarafından karargâh haline getirilen veya yakılarak ağır hasara uğrayan 409 okul onarıldı. Senelerce eğitim göremeyen çocuklar, söz konusu okulların tadilatının sona ermesi ile yeniden eğitim hayatına adım attı.

Tel Abyad ve Resulayn'da bulunan okullarda 2 bin 163 öğretmen göreve getirildi. Söz konusu öğretmenler, 40 bin 530 öğrenciyi okutmaya başladı. 

Zırhlı araçlar ile götürülüyorlar

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle eğitim-öğretime ara verilen Suriye'nin Barış Pınarı Harekât bölgesinde dersler başladı. 

Terör örgütlerinden arındırılan Resulayn'ın kırsal kesiminde ikamet eden ve Mirekiş köyünde bulunan okulda eğitim-öğretim gören çocuklar, okullara TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) ait araçlar ile götürülüyor.

Çocukların huzur ve güven içerisinde eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için harekete geçen zırhlı araçlar, öğrencileri tek tek evlerinden alarak okullarına götürüyor.  

Derslerinin bitmesinin ardından çocuklara yemek ikram edilirken, eve dönüşleri de yine zırhlı araçlar ile sağlanıyor. Söz konusu öğrenciler, eğitim-öğretim hayatına tekrar başlamanın sevincini yaşıyor.

Ebeveynler ise çocuklarını okullara güvenli bir şekilde ulaştıran Türk askerlerine teşekkürlerini sunuyor. 

Yorumlar (0)