O an! 3 yaşındaki Elif böyle kurtarıldı

6.6 büyüklüğündeki deprem ile sarsılan İzmir'in Bayraklı ilçesinde 3 yaşında olduğu öğrenilen Elif Perinçek, enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı. 

YAŞAM 02.11.2020, 10:40

İzmir, 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) başta olmak üzere arama-kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan vatandaşları sağ çıkarmak için canla başla mücadele ediyor.

6.6 büyüklüğündeki depremin en fazla hasar yarattığı ilçe Bayraklı oldu. 

Arama-kurtarma çalışmalarının hız kesmeden sürdüğü ilçede herkesi mutlu edecek bir gelişme yaşandı.

3 yaşında olduğu öğrenilen Elif Perinçek, Doğanlar Apartmanı'nın enkazından yaralı olarak çıkarıldı.

Ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alınan Elif Perinçek, böylece enkaz altından yaralı olarak çıkarılan 106'ncı vatandaş olarak kayıtlara geçti. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Doğanlar Apartmanı enkazından Elif Perinçek'in canlı olarak çıkarıldığını duyurdu. 

Elif Perinçek'i bekleyen anneannesi, çok mutlu olduğunu belirterek, arama-kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Elif bebeğe kavuştuğu için duygu seli yaşayan anneanne, dualarının kabul olduğunu söyledi. 

Depremin ardından tamamen yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazından anne Seher Dereli Perinçek, 10 yaşındaki ikiz çocukları Elzem ve Ezel Perinçek ile 7 yaşındaki Umut Perinçek kısa bir süre içerisinde çıkarılmıştı. Umut Perinçek'in yaşamını yitirdiği tespit edilmiş, anne Seher Dereli Perinçek ile ikiz çocukları Elzem ve Ezel Perinçek'in tedavilerinin sürdüğü öğrenilmişti. 

Yorumlar (0)