Nifrit Deresi’nde balıklar can çekişiyor

Türkiye ve dünyanın gözbebeği olan turizm şehri Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Nifrit Deresi’nde oksijensiz kalan balıkların görüntüleri vatandaşları üzdü. Çevreyi bilen vatandaşlar bu sene de zeytinyağı üretimi yapan firmaların dereye karasu olarak da adlandırılan zeytin suyunu saldıklarını iddia etti. Tarım İlçe Müdürlüğü iddiaları araştırmak amacıyla dereden numune aldı.

YAŞAM 20.10.2021, 12:05 21.10.2021, 11:29
Nifrit Deresi’nde balıklar can çekişiyor

Son yıllarda yaşanan kirlilik haberleriyle gündem olan Nifrit Deresi bu sene de aynı dönemde aynı tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Konumu gereği 5 yıldızlı oteller ile deniz arasındaki alanda bulunan derenin rengi her geçen gün daha da siyahlaşmaya başlarken, derede bulunan balıkların sudaki oksijensizlik nedeniyle su yüzeyine çıkarak hava almaya çalıştığı görüntüler yürekleri burktu. Gruplar halinde yüzen balıkların bu hayata tutunma çabası da bölgeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekti.

Tüm ihbarlar dikkate alındı

Hem orada yaşamlarını sürdüren mahalle sakinleri hem de bölgenin önde gelen turizmcileri olayın daha da büyümesini önlemek amacıyla bir çalışmaya imza attılar. Yapılan ihbarların sonucunda Manavgat’a bağlı emniyet güçleri otel yetkilileri ile yaptıkları konuşmalarda derenin giderek daha da kirlendiğini ve bazı günlerde koku yayıldığını kayıt altına aldı.

Konuyla ilgilenen jandarma ekiplerinin olayı Tarım İlçe Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan yetkililere iletmesiyle, dereden numune alınarak inceleme yapıldı. Ve çevredeki zeytinyağı fabrikalarının da uyarılacağı bilgisi de paylaşıldı. Yapılan incelemeler yerli ve turistler tarafından ilgiyle takip edilirken merak edilenlere bilgiler de verildi. 

2 sene önce zeytinyağı fabrikalarına ceza yağdı

Bundan 2 sene önce yine Nifrit Deresi’nde yaşanan benzer olayın ardından dereye zeytinyağı fabrikaları tarafından karası bırakıldığı tespit edilerek, iki fabrikaya toplamda 144 bin 394 lira para cezası da kesilmişti.

Yorumlar (0)