Muğla, sular altında kaldı 

Muğla’nın Bodrum başta olmak üzere farklı yerleşim birimlerinde etkili olan dolu ve sağanak, hayatı felç ettik. Pek çok sokakta su baskını meydana gelirken araçlar hasar gördü. Tıkanan yolları açmaya alışan belediye ekipleri zaman zaman güçlük çekti.  

YAŞAM 10.01.2022, 07:33 10.01.2022, 10:06
Muğla, sular altında kaldı 

Muğla’da Bodrum ve çevresinde gece saatlerinde başlayan dolu ve sağanak, hayatı durdurdu. Şehir merkezi başta olmak üzere saatler boyunca süren yağışlar, aradan saatler geçmesine karşın aralıklarla devam ederken hem vatandaşlar hem de belediye ekipleri zor anlar yaşadı. Sağanak yağış, 53 kanalizasyonu taşırdı ve sokaklar su altında kaldı. Muğla büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre kent genelinde farklı bölgelerden 71 adet su baskını ihbarı geldi. 



Yarımadada yağış devam ediyor 

Yarımadada yağış devam ederken dolu, sokakları beyaza bürüdü. Pek çoğunun hayatında ilk kez gördüğü geniş çaplı dolu yağışı, vatandaşların sosyal medya paylaşımlarının malzemesi oldu. Olumsuz hava koşullarına karşın görüntü almak isteyenler de fazlaydı. 

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yağışın sorun yarattığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Özellikle Yalıkavak mahallesini ziyaret eden yetkililer, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaymakam Bayar, Yalıkavak ve ilçe merkezinde bir derenin taştığını belirtirken durumun kontrol altında olduğu yönünde bilgi verdi ve ekledi: “Bir daha böyle bir durumun yaşanmaması için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz.” 



“Yağmur oldukça şiddetliydi” 

Bodrum Belediye Başkanı Aras ise konuyla ilgili şunları aktardı: “Yağış oldukça şiddetliydi. Özellikle Yalıkavak bölgesinde büyük problem yaşandı. Buradaki bazı iş yerleri kot altında bu sebeple su basmaları oldu. Geçtiğimiz senelerde bu duruma müdahale etmeye çalıştık ancak yeterli olmamış. Bu bölgeye yeniden müdahale edeceğiz.” 

Dolu, en büyük zararı araçlara verdi 

Marmaris’te etkili olan sağanakta metrekareye 160,2 kilogram yağış düştü. Dolu, iş yerlerinin tentelerine, araçlara ve teknelere zarar verdi. Beldibi’nde sağanak sebebiyle heyelan oluştu. Araçların ve elektrik direklerinin devrildiği yol, ekipler tarafından hızla temizlendi. Hisarönü ve Turunç bölgelerinde de kara yoluna kaya parçaları düştü.  



71 su baskını ihbarı yapıldı 

Belediye ekipleri, ilçe genelinde 71 su baskını, 2 mahsur kalma ve 53 kanalizasyon/ızgara tıkanıklığı ihbarı yapıldığını ve bunlarla teker teker ilgilenildiğini bildirdi. Denizin rengi, akan çamur sebebiyle kahverengiye dönerken Marmaris Kaymakamlığı da müdahale çalışmalarının sürdüğüne ve tüm tedbirlerin alındığına dair açıklamalarda bulundu. Yol ve kanal tıkanıklarına Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından müdahale edildiği bildirildi. 

Köprüde çökme meydana geldi 

Hasar gören ve kapanan sokaklar temizlenirken derelerdeki su seviyeleri de takip ediliyor. Asparan mevkiindeki köprüde meydana gelen çökme toparlandı. Gece saatlerinde enerjinin kesilmiş olmasına karşın şu anda enerji verilmeyen yerleşim yeri bulunmuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri, zarar tespit çalışmalarına gece saatlerinde başladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de İçmeler’de incelemelerde bulundu. 

Yorumlar (0)