Milyonları ilgilendiriyor! E-devlet ile ilgili önemli gelişme

E-Devlet yeni bir sistemi devreye aldı. Gelen yenilik ile beraber e-Devlet sistemine giriş için artık kullanıcıların internet kotası eksilmeyecek. Hizmet ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, “İnsanların işlemlerini her şartta gerçekleştirmesi adına çalışıyoruz.' dedi.

YAŞAM 19.08.2022, 14:45 20.08.2022, 14:35
Milyonları ilgilendiriyor! E-devlet ile ilgili önemli gelişme

E-Devlet insanların hayatını kolaylaştıracak yeni bir sistemi devreye soktu. Üç operatörle anlaşma yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet'e girişin tamamıyla ücretsiz olduğunu açıkladı.

6 bin 600 dijital hizmeti sağlıyor

Ücretsiz girişler için açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "kotasız e-Devlet" sistemi hakkında bilgi verdi. Koç, “E-Devlet sistemi her geçtiğimi gün daha da gelişiyor. Sağlayacağı hizmetlerle e-Devlet Türkiye'nin dijital yüzü haline gelecek. Platform şu an 88 kurum adına yaklaşık 6 bin 600 adet dijital hizmeti sağlıyor” dedi.

İnternet kotasından kullanılmayacak

İnsanların dijital hizmet sağlayıcısına her yerden erişebilmesi için aralıksız çalışmalara devam ettiklerine vurgu yapan Koç, "E-Devlet Kapısı'nda asıl hedefimiz bütün vatandaşlarımızın işlemlerini 7/24 gerçekleştirmesi ve en güvenli şekilde yapmasıdır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütün vatandaşlarımıza buradan bu güzel müjdeyi vermek isterim. Bundan sonrası için mobil kullanıcılar e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yaptıklarında internet kotalarından kullanmayacak.”

Çalışmalar bitti, kullanıma açıldı

Koç, bu noktada mobil operatör şirketleriyle görüşme sağladıklarını söyleyerek, "E-Devlet Kapısı işlemlerinde mobil kullanıcıların internet kotasından kullanılmaması adına bütün işlemler bitirildi ve vatandaşlarımızın işlem yapması için açıldı. Bundan sonra e-Devlet Kapısı'na girişlerde kullanılan internet, mobil kullanıcıların kotasından inmeyecek." ifadelerini kullandı.

E-Devlet sitemine yenilik getirmek ve geliştirmek, bu sayede insanların yaşamını rahatlatmak için çıkan fikirlere değer verildiğini aktaran Koç, güvenilir, hızlı, kolay ve etkin e-Devlet Kapısı için çalışmaların 7/24 devam ettiğini açıkladı.

Yorumlar (0)