Meteoroloji’den kritik uyarı: O bölgelerde sağanak etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Akdeniz’de gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Yağışların, Bayburt, Erzurum, Ardahan ve Kars’ta kuvvetli şekilde hissedilmesi bekleniyor.

YAŞAM 08.05.2023, 08:23
Meteoroloji’den kritik uyarı: O bölgelerde sağanak etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Antalya'nın yüksek ve iç tarafları ile Bitlis, Van, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin gök gürültülü ve yerel sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların, Ardahan ve Kars tarafları ile Bayburt’un doğu ve Erzurum'un kuzey ilçelerinde bölgesel şekilde kuvvetli görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları ve rüzgar

Hava sıcaklığının doğu ve iç bölgelerde 2 ila 6 derece düşüşe geçeceği, diğer bölgelerde büyük bir değişim görülmeyeceği bekleniyor.

Rüzgarın çoğunlukla kuzeyli, ülkenin güneydoğusunda güneyli taraflarından ara sıra orta ve hafif şiddette eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Ardahan ve Kars tarafları ile Bayburt’un doğu ve Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel şekilde kuvvetli olarak görüleceği beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0)