Meteoroloji’den fırtına ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Eylül 2022 Cuma gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, bugün fırtına ve sağanak yağış beklenen iller için de uyarı yapıldı. 

YAŞAM 23.09.2022, 09:12 24.09.2022, 08:48
Meteoroloji’den fırtına ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün Kahramanmaraş, Osmaniye, Ordu ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar etkili olacak. Yapılan açıklamada, bu bölgelerde kuvvetli fırtınanın da beklendiği duyuruldu. İstanbul’da da gün içinde dönem dönem sağanak yağışlar görülecek. 

Yağış beklenen iller tek tek açıklandı

Bugün Marmara’nın doğusu ve kuzeyi, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusu ve güneyi, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeyi, Karadeniz Bölgesi, Bitlis, Antalya, Muş, Van, Hakkari, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman’da yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Meteoroloji’den yayımlanan uyarı mesajında, yağışların özellikle Kahramanmaraş’ın batısı, Osmaniye, Ordu ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağı vurgulandı ve bu bölgedeki vatandaşlar, muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya davet edildi.  

Fırtına uyarısı

Meteoroloji’den yayımlanan bir diğer uyarı mesajında da, Doğu Anadolu’nun doğusunda ve Orta Karadeniz kıyılarında bugün fırtına beklendiği duyurularak, “Vatandaşlarımızın gün içinde yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)