Norveç’ten Rusya adımı: 15 senelik anlaşmayı askıya aldı

2007 senesinde Norveç ile Rusya arasında imzalanan vize anlaşması için yeni bir adım atıldı. Norveç, Ukrayna ve Rusya arasında meydana gelen savaşı neden gösterdi ve vize anlaşmasını askıya aldı.

DÜNYA 23.09.2022, 09:14 24.09.2022, 08:48
Norveç’ten Rusya adımı: 15 senelik anlaşmayı askıya aldı

Edinilen bilgilere göre, Norveç, Rusya ile 2007 senesinde imzaladığı vize anlaşmasını savaşı neden göstererek askıya aldığını açıkladı. Göçmenlik Dairesi (UDI) tarafından sağlanan bildiri noktasında, "Norveç'in Rusya ile vize kolaylaştırma protokolü 22 Eylül 2022 tarihi itibarıyla geçici bir şekilde askıya alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Oturma izni olanlar için karar verilmedi

Ülkede devamlı oturma izni bulunan Rus vatandaşların ise ülkelerine geri gönderilmesine yönelik bir kararın bulunmadığı aktarıldı.

Vize başvurusunda katı kurallara tabi olacaklar

İki ülke arasında yapılan protokol sayesinde, Rusların, Norveç'e rahat bir şekilde giriş sağlamasını ve 5 seneye kadar geçerli olacak çok girişli vize başvurusu yapmalarını mümkün kılıyordu. Rus vatandaşları bundan sonrası için daha katı düzenlemelere ve kurallara tabi tutulacak.

Vize başvurusu yapan Rusların yaklaşık 45 gün kadar bekleyebilme süresi ile değerlendirilecekleri aktarılırken, vize ücreti adına geçmişte verilen 35 doların 80 dolara ulaştığı ifade edildi. Baltık ülkeleri Polonya, Letonya, Litvanya ve Estonya bu haftanın başlarında Rus vatandaşlara turist vizesi verilmesini yasaklamıştı.

Yorumlar (0)