Meteoroloji’den 2 il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Ekim 2022 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, bugün Bartın ve Siirt’te sağanak yağışların etkili olacağı duyuruldu. 

YAŞAM 22.10.2022, 09:07 22.10.2022, 15:00
Meteoroloji’den 2 il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den alınan son verilere göre bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneydoğu kesimlerinde sağanak yağışlar görülecek. Doğu Anadolu’nun güneydoğusundaki yağışların karla karışık olması bekleniyor. Yağışlar, sabah saatlerinden itibaren Batman’ın doğu ilçeleri ve Siirt çevresinde etkili olacak. Ayrıca bu bölgelerde hem sabah hem de gece saatlerinde yoğun sis olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyarı mesajı yayımladı

2 il için uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Batman’ın doğu ilçeleri ile Siirt çevrelerinde, sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yerel yağışlar beklenmektedir. Su baskını, ani sel ve ulaşımda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan bugün hava sıcaklıklarının doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde ise mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)