Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar birden düşecek

Meteorolojiden uyarı geldi! Hava sıcaklığı batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalırken, bazı illerimiz de yağışlı havanın etkisi altına girecek.

YAŞAM 17.07.2019, 08:48 17.07.2019, 09:02
Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar birden düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz (Kahramanmaraş hariç), İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çorum, Amasya, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Yağışların, İç Ege ile Bilecik, Bolu, Isparta, Burdur ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacağı öngörülüyor.

Rüzgâr

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Vatandaşlara uyarı

Yağışların, İç Ege ile Bilecik, Bolu, Isparta, Burdur ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 

Yorumlar (0)