Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Kasım 2022 Salı gününe ilişkin hava durumu tahminlerini açıkladı. Yayımlanan mesajda, bugün sağanak yağış beklenen bölgeler ve iller de paylaşıldı. 

YAŞAM 01.11.2022, 09:11 01.11.2022, 16:23
Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre bugün Orta Karadeniz kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğusunda sağanak yağışlar görülecek. Yağışların, özellikle Ardahan ve Kars’ın yüksek kesimlerinde karla karışık olması bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde açık ve az bulutlu bir gün yaşanacak. Marmara ve İç Anadolu Bölgesi’nde ise sabah ve gece saatlerinde sis görülecek. 

Meteoroloji’den Rize ve Artvin için uyarı mesajı

Yağışlar öncesi Artvin ve Rize için bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “1 Kasım 2022 Salı günü yağışların Artvin’in kuzey ilçeleri ve Rize çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, heyelan, sel, ani su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi çeşitli olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan bugün yurt genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)