Meteoroloji uyardı: Hafta sonunun havası nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Marmara’yla doğu ve iç kesimlerde yer yer beklenen sis ve pusa karşı uyarılarda bulundu.

YAŞAM 14.11.2021, 11:09 14.11.2021, 11:12
Meteoroloji uyardı: Hafta sonunun havası nasıl olacak?

İstanbul Avrupa Yakası’nda Kağıthane’nin kimi bölgeleri, Hasdal, Kemerburgaz, Bahçeköy ve çevresinde yoğun sis etkisini gösteriyor.

Yoğun sis nedeniyle sürücüler sis farlarını yakıp kontrollü bir şekilde ilerlemeye çalışıyor.

Bununla beraber MGM tarafından yapılmış olan son dakika değerlendirmelerine göre ülke genelinde herhangi bir yağış beklenmiyor, iç, kuzey ve batı kesimlerde parçalı bulutlu, diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.

Bu sabah saatlerinde Marmara ile doğu ve iç kesimlerde yer yer sis ve pus, doğu ve iç kesimlerdeyse don ve buzlanma bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde 2-4 derece arasında artış göstereceği, diğer yerlerde ise mühim bir değişiklik olmayacağı ifade ediliyor.

Don ve sis uyarısı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda ülkenin doğu ve iç kesimlerinde bu gece ve yarın itibarıyla don ve buzlanma görüleceği tahmin edildiğinden zirai faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ilgililerin ve çiftçilerin daha dikkatli ve tedbirli olması gerektiğine yer veriliyor.

Bununla beraber, iç ve kuzey kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden vatandaşlar tedbirli olmak konusunda uyarılıyor.

Bugünün ülke genelindeki hava durumu haritası şu şekilde:

Yorumlar (0)