Meteoroloji uyardı: Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olacak. 6 ile sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiğini bildirdi. İşte yurt genelinde hava durumu...

YAŞAM 12.12.2022, 09:58 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Aralık Pazartesi gününe dair hava raporunu paylaştı. 6 ile sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceğini bildirdi. Samsun, Sinop, Ordu, Antalya, Isparta ve Burdur için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu bölgelerde kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışların etkili olacağı kaydedildi.

Kuvvetli yağışlara dikkat

Sabah saatlerinde Antalya, Aydın, Isparta ve Burdur'un doğusunda kuvvetli yağışların etkisini göstereceği ifade edildi. Ege'nin kıyıları, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Bartın, Zonguldak, Karabük, Sinop, Samsun, Ordu, Sivas, Malatya ve Elazığ'da da sabah saatlerinde sağanak yağış bekleniyor. 

Öğle saatlerinden sonra sağanak yağışların İç Anadolu'da, Marmara'nın kuzeyinde, Ege kıyılarında ve Antalya'da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlardan dolayı sel ve su baskını gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Rüzgarın yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) eseceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Sıcaklıklar nasıl olacak?

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Aktarılan bilgilere göre haftanın ilk gününde yurdun büyük bölümünde etkili olacak yağışlı hava kütlesi nedeniyle ortalama sıcaklıklarda iç ve doğu bölgelerde 2-4 derece düşüş yaşanacak. Yurdun kuzey, güney ve batı kesimlerinde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Yorumlar (0)