Meteoroloji paylaştı: Hafta içinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji, bu hafta içinde yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı. Uyarılara göre yarın yurdun bir bölümünde sisli ve puslu hava hakim olacak. Perşembe gününden itibaren ise sağanak yağışlar ve soğuk hava dalgası etkisini gösterecek. İşte detaylar...

YAŞAM 13.11.2022, 14:09 Hakan Öksüz
Meteoroloji paylaştı: Hafta içinde hava nasıl olacak?

Kasım ayının ilk yarısı bitmek üzereyken havalar da soğumaya başladı. Meteoroloji'den gelen verilere göre bugün (13 Kasım Pazar) herhangi bir meteorolojik uyarı bulunmuyor. Peki hafta içinde yurt genelinde nasıl bir hava hakim olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14-18 Kasım'da yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminleri paylaştı. 

Yarın bu bölgelerde sis ve pus bekleniyor

Meteoroloji tarafından aktarılan verilere göre yarın (14 Kasım Pazartesi) Orta ve Doğu Karadeniz'de yağış bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzey ve orta kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Ege'nin iç bölgelerinde sisli ve puslu bir hava hakim olacak. Yurdun diğer bölgelerinde ise havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

Çarşamba gününden itibaren Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege kıyılarında etkisini gösterecek sağanak yağışlar, perşembe günü bölgeden çekilecek. Perşembe günü itibarıyla Karadeniz, Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz'de yağışlar etkili olacak. 

Sıcaklık değerleri nasıl olacak?

Peki sıcaklık değerleri hafta boyunca nasıl değişecek? Pazartesi günü Mersin ve Adana'da termometreler 26 dereceyi görecek, diğer bölgelerde ise sıcaklıklar 15-20 derece civarında seyredecek. Perşembe gününe kadar yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren sağanak yağışla birlikte soğuk hava dalgasının da yurda döneceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)