Meteoroloji paylaştı: 27 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, 27 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verilirken, hava sıcaklıklarının yurt genelinde düşüşe geçeceği ifade edildi.

YAŞAM 02.02.2023, 08:55
Meteoroloji paylaştı: 27 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Küresel çapta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile beraber iklim krizi kendisini göstermeye başladı. Özellikle yurt genelinde uzun süreli etkisini gösteren yağış eksikliği de kaygıları artırdı. Son günlerde yazdan kalma zamanların yaşanmasının sonrasında Türkiye, kışa teslim oldu. Batı tarafından gelen soğuk hava bütün yurtta etkisini gösterdi.

23 turuncu, 4 sarı kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ardahan, Şırnak, Ağrı, Batman, Bayburt, Van, Tunceli, Trabzon, Siirt, Rize, Muş, Malatya, Kars, Giresun, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Diyarbakır, Ordu, Hakkari, Bitlis, Bingöl ve Artvin adına turuncu kodlu uyarı verilirken, Antalya, Adana, Mersin ve Gümüşhane illeri için ise sarı kodlu verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre, yurt genelinde çok bulutlu, Kıyı Ege, Marmara, Doğu Karadeniz, Kuzey ve Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Ordu ve Eskişehir kesimleri, Ankara'nın güney bölgelerinin yağışlı olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2-4 derece altında

Yağışların, Doğu Karadeniz'in yüksek bölgelerinde, Doğu Anadolu (Iğdır, Van ve Malatya dışında) ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek taraflarında yoğun ve kuvvetli kar biçiminde olacak şekilde, kıyılar ile Güneydoğu Anadolu ve Marmara’da yağmur, yağış alan diğer taraflarda kar ve karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinin mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Yurdun iç, kuzey ve batı bölgelerinde kuzey, kuzeybatı ve güneydoğu taraflarından güneybatı kesiminden hafif, ara sıra orta şiddette, Akdeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer fırtına ve yer yer yer kuvvetli rüzgar görülmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)