Meteoroloji paylaştı: 19 ile fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, 19 kent adına fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı verilirken, hava sıcaklıklarının çarşambadan itibaren yükselişe geçeceği ifade edildi.

YAŞAM 14.03.2023, 08:58
Meteoroloji paylaştı: 19 ile fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son değerlendirmelere göre, yurt genelinin çok ve parçalı bulutlu, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz’in iç tarafları, Doğu ve Orta Karadeniz, Güneydoğu, Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeyi ile Bitlis, Muş, Bingöl, Sinop, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecek ve İstanbul taraflarının yağışlı olması bekleniyor.

Toz taşınımı, çığ, don ve buzlanma riski

Yağışların çoğunlukla sağanak ve yağmur, İç Anadolu’nun batısı ve kuzeyi, Karadeniz’in iç tarafları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik taraflarında kar ve karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz ile Antalya’nın doğu kesimlerine kuvvetli, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Malatya ve Kahramanmaraş taraflarında şiddetli ve çok kuvvetli geçmesi bekleniyor. Gece ve sabah vakitlerinde doğu bölgelerde don ve buzlanma hadisesi yaşanması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli taraflarında çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Tunceli, Mardin, Kahramanmaraş, Manisa, Malatya, İzmir, Mersin, Gaziantep, Erzincan, Elazığ, Çanakkale, Diyarbakır, Bingöl, Balıkesir, Adıyaman, ve Adana’ya turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi.

Yorumlar (0)