Meteoroloji il il uyardı: Marmara'ya kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji’den aktarılan bilgiye göre İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Edirne ve Yalova’da kuvvetli sağanak yağış ihtimali yüksek. 

YAŞAM 03.07.2021, 08:32 04.07.2021, 09:12
Meteoroloji il il uyardı: Marmara'ya kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan bilgiye göre bugün Marmara ve Trakya bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış olma ihtimali yüksek. Edinilen bilgiye göre Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’de aralıklı olarak devam edecek yağışların kuvvetli ve gök gürültülü olması bekleniyor. 

Sıcaklıkların düşmeyeceğini söylemek mümkünken yağışların da “sıcak yağış” olacağı bildirildi. Bölgede parçalı bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Rüzgar ise yağışa yön verir şekilde fakat kuvvetli değil. Sel basması ve su taşması beklenirken çatı ve ağaç uçması ise beklenmiyor. 



Karadeniz, Ege ve İç Anadolu’da da yağış var 

Sıcak havanın aniden ve aşırı yüklenmesi sonucu ile oluşan sıcak yağışların bugün Ege, İç Anadolu ve Karadeniz’in büyük bölümünde etkili olması bekleniyor. Yer yer gök gürültüsünün de eşlik edeceği yağışlarda rüzgarın kuvvetli olması beklenmiyor. Fakat su taşması ve sel baskınlarına karşı dikkatli olmakta fayda var. 



Güneydoğu Anadolu’da Afrika sıcağı hakim 

Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere ülkenin kalan kısımlarında ise Afrika sıcağının etkili olduğunu söylemek mümkün zira en düşük sıcaklık gün içinde 28 derece olurken en yüksek sıcaklık ise 42 dereceyi bulacak. 

Yorumlar (0)