Deniz yandı! Meksika Körfezi'nde hayrete düşüren görüntü...

Meksika Körfezi’nde Meksika devlet petrol şirketi Pemex’e (Petroleos Mexicanos) ait olan deniz kısmı alev aldı. Denizin 78 metre derinliğindeki sualtı boru hakkında patlama yaşandığı öğrenildi. Yangın, saatler sonra söndürüldü. 

DÜNYA 03.07.2021, 09:05 04.07.2021, 09:43
Deniz yandı! Meksika Körfezi'nde hayrete düşüren görüntü...

Meksika Körfezi’nin Meksika devlet petrol şirketi Pemex’e ait olan deniz kısmında yangın çıktı. Denizin 78 metre derinliğindeki sualtı borusunun patladığı öğrenen ekipler, alev alev yanan suyu söndürmeye çalıştı. 

Türkiye saati ile 02.00 sularında başlayan yangın, Campeche eyaleti açıklarında saatlerce devam etti. Erken müdahale edilmesine karşın bir türlü söndürülmeyen yangının sebebinin ise denizaltındaki vana patlaması ve petrol sızıntısı olduğu aktarıldı. 



10 saat sonra söndürülebildi 

Körfez yangını, yaklaşık 10 saat sonra söndürülebildi. 3 söndürme gemisi tarafından müdahale edilen yangının yalnızca 400 metre yakınında bulunan Ku Sierra platformuna denizaltından sıçraması önlenmeye çalışıyor. 



Dalgıçlar, 78 metreye inip tamirat yapacak 

Yetkililerden gelen habere göre bölgedeki dalgıçlar, 78 metre derinliğe dalarak hem sorunu kesin olarak tespit edecek hem de vanayı kapatıp tamir edecek. 

Suyun yanması ile oluşan “ateş gözü” sebebiyle kimsenin vefat etmediği ya da yaralanmadığı aktarıldı. Okyanustaki devasa ateş topunun görüntüleri, sosyal medyada kısa sürede binlerce tıklama aldı. 

Yorumlar (0)