Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı!

Meteoroloji, Türkiye'nin doğu kesimlerine "yoğun kar yağışı" uyarısı yaptı.

YAŞAM 18.01.2021, 13:50 19.01.2021, 10:43
Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bu akşam saatleri sonrası Kilis'in yüksek kesimleri ve Gaziantep çevreleri; gece saatleri sonrası Mardin'in kuzeyi, Diyarbakır çevreleri, Batman, Şanlıurfa ve Siirt'in yüksek kesimleri ile Ağrı, Bingöl ve Van merkez ve kuzey çevreleri kuvvetli kar yağışı görecek. Yağışlarının 5-20 santimetre kar bırakması bekleniyor.

Kar yağışları 19 Ocak 2021 Salı günü (yarın) öğle saatleri sonrası Güneydoğu Anadolu'nun batı tarafından başlayıp gün sonunda etkisini yitirecek.

Hâlihazırda devam eden Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışları, 19 Ocak 2021 Salı günü (yarın) Hakkâri, Muş, Şırnak, Bitlis ile Van'ın güney tarafında etkisini artıracak ve yoğun olacak.

Kar yağışının, Bitlis ve Hakkâri çevreleri ile Şırnak'ın doğu tarafında yer yer 100 santimetreyi geçmesi öngörülüyor. Kar yağışları 20 Ocak 2021 Çarşamba günü akşam vakitlerinde, Hakkâri çevrelerinde de gece vakitlerinden sonra etkisini yitirecek.

Yoğun kar yağışları nedeniyle ulaşımda zorluk ve aksamalar, buzlanmalar, kuvvetli rüzgârların yanı sıra tipi, çığ tehlikesi ve don gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması tavsiyesinde bulunuluyor.

Yorumlar (0)