SAHA İstanbul düzenledi: İşte dünyanın ilk sanal savunma fuarı…

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği İstanbul tarafından yapılan dünyanın ilk sanal savunma fuarına katılım sağlayan ziyaretçi sayısı 65 bini aştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.01.2021, 13:50 19.01.2021, 10:44
SAHA İstanbul düzenledi: İşte dünyanın ilk sanal savunma fuarı…

SAHA İstanbul’un düzenlediği dünyadaki ilk sanal savunma fuarı koronavirüs tedbirleri dahilinde devam ederken önemli bir buluşma noktası haline geldi.

Salgından dolayı katılımcıların sağlığını tehlike atmamak amacıyla yapılmayan SAHA EXPO, kasımda sanal ortamda kapılarını açtı. ASELSAN firması ve SAHA İstanbul üyesi BİTES, etkinlik için sanal fuar uygulaması XperExpo’yu yaptı.

Bütün ürünler 3D ortamda sergileniyor

Dünyadaki ilk savunma sanayi fuarına dahil olan katılımcılar bütün ürünlerine 3D ortamda sergileyebiliyor.

9 Nisan 2021’e kadar 24 saat boyunca hizmet verecek olan fuarda katılımcı şirketler, yerli ve yabancı delegasyonlar 744 sanal toplantı odasında görüşme yapabiliyor.

Firmalar sanal fuar için dünyanın her yerindeki müşterilerine sınırsız ve ücretsiz davetiye ulaştırabiliyor. Davet etmiş oldukları kişilerin stantlarında yer alan üç boyutlu ürünleri görüp kataloglarını incelemelerini, ürüne ilişkin tanıtım videolarını izlemesini sağlayıp onlarla çevrim içi toplantılar gerçekleştiriyor.

65 bin 757 kişi ziyaret etti

SAHA EXPO’yu şimdiye dek 57 bin 643 yerli, 8 bin 114 yabancı toplamda 65 bin 757 kişi ziyarette bulundu.

En çok yurt dışı ziyaretçiyi fuar Pakistan, Bangladeş, Ukrayna, Malezya, Birleşik Krallık, Hindistan, Fransa, Nijerya ve İtalya gibi ülkelerden aldı.

Sanal fuarda 22 bin 649 iş görüşmesi gerçekleştirildi veya planlandı.

Fuarın açılmasında ise sergilenmiş olan 3 boyutlu ürün sayısı 355 iken şimdi bu sayı 536 oldu.

Yorumlar (0)