Meteoroloji'den bayramın ikinci ve üçüncü günü için uyarı

Meteoroloji’den yapılan uyarılarda, bayramın ikinci günü Marmara genelinde, bayramın üçüncü gününde ise doğusunda sağanak yağış beklendiği belirtildi.

YAŞAM 18.07.2021, 07:52
Meteoroloji'den bayramın ikinci ve üçüncü günü için uyarı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre, hafta sonu Marmara bölgesinde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Bayramın birinci günü yağış beklenmiyor

Kurban Bayram arifesi ve bayramın birinci günü Marmara’da yağış beklenmezken havanın az bulutlu ve parçalı geçmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı’nın ikinci günü; İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Sakarya ve Kocaeli’de, bayramın üçüncü günü ise bölgenin doğusunda bulunan İstanbul, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’de sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yaşanacağı tahmin ediliyor. Bayramın dördüncü günü ise Marmara’da yağış beklenmiyor. Bölgede, az bulutlu ve parçalı  bir hava tahmin ediliyor.

Hafta ortasından sonra sıcaklıklar azalıyor

Bölgede, hafta ortasından itibaren mevsim normallerinin 4-6 derece üstündeki sıcaklıklarının azalması bekleniyor.

Kurban Bayramı boyunca en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul'da 31-34 derece civarında olması bekleniyor.

Yüksek sıcaklıklar sebebiyle güneş ışınlarının dik geldiği saat 11.00-16.00 arasında başta çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları isteniyor.

Yorumlar (0)