Meteoroloji'den 21 ile sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve yağış!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun büyük kesiminde sağanak yağış geçişleri görülecek. İzmir'in kuzeyi ile Çanakkale'de gece saatleri itibarıyla kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. Doğu bölgelerdeki 21 il için sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, toz taşınımı nedeniyle hava kalitesi ile görüş mesafesinin azalmasının beklendiğini duyurdu.

YAŞAM 04.03.2023, 09:14 04.03.2023, 11:49 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 21 ile sarı kodlu uyarı: Toz taşınımı ve yağış!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Mart Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Aktarılan bilgilere göre bugün yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağış etkili olacak. Sabah saatlerinde Çanakkale, Edirne'nin güneyi, Ege kıyıları, Denizli, Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kahramanmaraş ve Ardahan'da sağanak yağış görülecek.

Öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlar Marmara ve Ege geneli ile Akdeniz'in batısında etkisini gösterecek. Adana'nın kuzeyi ile Kahramanmaraş'ta yağışlar devam edecek. 

Çanakkale'de akşam saatlerinde kuvvetli yağış bekleniyor

Akşam saatleri itibarıyla Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, İç Ege, Akdeniz'in batısı ve Marmara çevresinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Çanakkale'ye ise kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Kuvvetli sağanaklar gece saatlerinde İzmir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin güneyinde etkili olacak.

Doğu bölgelerde toz taşınımı var

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da bugün ve yarın toz taşınımının görülmesi bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle bazı sağlık problemlerinin yaşanabileceği, görüş mesafesinin azalacağı ve hava kalitesinin düşeceği öngörülüyor.

21 ile sarı kodlu uyarı

Meteoroloji, toz taşınımı hadisesinin görüleceği 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu illerin; Iğdır, Ardahan, Şırnak, Batman, Van, Şanlıurfa, Tunceli, Siirt, Muş, Mardin, Malatya, Kars, Hakkari, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Adıyaman olduğu kaydedildi.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Yurt genelinde 4 Mart Cumartesi günü itibarıyla hava sıcaklığının nasıl olacağı merak ediliyor. Hava sıcaklığı yurdun iç ve batı bölgelerinde bir miktar düşecek. Doğu bölgelerde sıcaklık yükselişe geçecek. Bugün İstanbul ortalama 11 derece, Ankara ile İzmir ise 15 derece olacak. 

Yorumlar (0)