Meteoroloji'den 2 il için şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelerde, yağışların Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda etkisini kuvvetli bir şekilde hissettirebileceği belirtilirken, Artvin ve Rize için aşırı yağış uyarısı yapıldı. 

YAŞAM 14.08.2021, 10:35
Meteoroloji'den 2 il için şiddetli yağış uyarısı

Karadeniz bölgesinde etkisini hissettiren sağanak yağışlardan sonra bölge, sele teslim oldu. Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan felaketin ardından 3 şehir, 3. seviye afet bölgesi ilan edildi. Selin neden olduğu yaralar bölgede sarılmaya çalışılırken, can kaybı sayısı ise her geçen gün arttı. Kastamonu’da 34 vatandaş sel nedeniyle hayatını kaybederken, Bartın’da ise 6 kişi vefat etti. 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde sağanak yağışların devam edebileceği yönünde uyarılarda bulundu.

Gök gürültülü ve sağanak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerinde, ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinin parçalı ve zaman zaman çok bulutlu olacağı belirtildi.

Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batı ve kuzeyi ile birlikte Van’ın doğu kesimleri, Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olacağı belirtildi.

Artvin ve Rize çevrelerine şiddetli yağış uyarısı

Yağışların Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyıları’nda kuvvetli, Trabzon, Giresun, Ordu, ve Rize ile başta kuzey kesimleri olmak üzere Artvin çevrelerinde yerel çok kuvvetli ve şiddetli, Artvin ile Rize’nin kuzey bölgelerine zaman zaman aşırı olacağı tahmin ediliyor.

Kuzeydoğu’da sıcaklıklar düşüyor

Ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde hava sıcaklığının, 2-4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacağı tahmin ediliyor.

Kıyı Ege ile birlikte Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genel anlamda kuzeyli yönlerden, yarın Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı, Doğu Akdeniz kıyılarından hafif, yer yer orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları, Marmara'nın güneybatısı ile Akdeniz'in iç bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor.

Bazı illerde günün en yüksek sıcaklıkları ve hava durumu:

İstanbul: Parçalı bulutlu, 29 derece.

Ankara: Parçalı bulutlu, 29 derece.

İzmir: Açık ve az bulutlu, 33 derece.

Antalya: Açık ve az bulutlu, 38 derece.

Adana: Parçalı bulutlu, 37 derece.

Trabzon: Parçalı, çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25 derece.

Samsun: Parçalı, çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 26 derece.

Diyarbakır: Parçalı, az bulutlu, 37 derece.

Erzurum: Parçalı, çok bulutlu, yarın yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 21 derece.

Yorumlar (0)