Meteoroloji açıkladı: Aşırı sıcaklar devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren aşırı sıcakların yurt genelinde birkaç derece düşeceğini açıkladı. Sıcaklıklar yurdun iç, güney ve batı kesimlerinde ise mevsim normallerinin 2-4 derece kadar üzerinde seyredecek.

YAŞAM 20.08.2023, 17:17 20.08.2023, 17:31
Meteoroloji açıkladı: Aşırı sıcaklar devam edecek mi?

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yeni haftada ülke genelinde etkili olacak hava sıcaklıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yurt genelinde sıcaklıkların birkaç derece düşmesini beklediklerini belirten Çelik, yine de yurdun iç, batı ve güney kesimlerinde mevsim normallerinin yaklaşık 2-4 derece üzerinde seyredeceğinin beklediklerini söyledi.

Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun güneyinde 4-5 derece düşecek

Sıcaklıkların yarından itibaren Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun güneyinde 4-5 derece azalacağını belirten Çelik, Doğu Karadeniz ve Kars, Ardahan çevreleri dışında ülke genelinde yağış beklenmediğini, havanın ise çoğunlukla güneşli ve az bulutlu olacağını ifade etti.

Marmara’da rüzgar 3 gün daha devam edecek

Marmara Bölgesi'nin kuzeydoğusundan esen kuvvetli rüzgarların 3 gün daha bölgede etkisini devam ettireceğini söyleyen Çelik, hafta ortasından itibaren ise rüzgarın etkisini kaybetmeye başlayacağını açıkladı.

"Sıcaklar mevsim normallerine yaklaşıyor"

Üç büyük şehirde için yağış beklemediklerini ifade eden Çelik, şu açıklamaları yaptı:

"Sıcaklıklar biraz da olsa mevsim normallerine yaklaşmış durumda diyebiliriz. Ankara'da önümüzdeki 3-4 gün boyunca tahmin ettiğimiz sıcaklıklar 33-35 derece arasında, İstanbul'da ise önemli bir sıcaklık değişimi yaşanmayacak. İstanbul’da sıcaklıkların önümüzdeki günlerde 32-33 derece ile devam etmesi bekleniyor. İzmir'e baktığımız zaman ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-2 derece kadar üzerinde olacağı tahmin ediliyor. İzmir için hafta içinde en yüksek sıcaklık tahminimiz ise 35-36 derece."

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, düşüşe rağmen mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan sıcaklara karşı vatandaşları tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyardı.

Yorumlar (0)