Meteoroloji 2 gün boyunca kar yağacağını duyurdu: Bazı illerde okullar tatil edilmeye başladı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte yurt genelinde sıcaklıkların aniden düştüğü kaydedildi. Yılın ilk karının düştüğü İstanbul için yapılan uyarıda kar yağışının birkaç gün daha devam edeceğine dikkat çekildi.

YAŞAM 10.01.2024, 08:33 Şeyda Gül
Meteoroloji 2 gün boyunca kar yağacağını duyurdu: Bazı illerde okullar tatil edilmeye başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Ocak Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin çok bulutlu ve Güney Ege ile Mardin çevreleri dışında aralıklı yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların Kuzey Ege kıyıları, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ ve Malatya çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın doğusunun yüksekleri, Doğu Akdeniz ile Çanakkale'nin doğusu, Antalya'nın doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Bolu ve Düzce'nin yüksekleri, Artvin, Rize, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülen hava sıcaklığının, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilen rüzgarın, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

3 ilimizde okullar tatil edildi

Kar yağışının etkisini arttırdığı Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'de olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı ilçelerde okulların tatil edildiği duyuruldu.

İstanbul’da hava nasıl olacak

Meteoroloji’den yayımlanan raporda, İstanbul çevrelerinde havanın yağmurlu, kuzey kesimleri ile yüksek kesimlerinde kısa süreli karla karışık yağmurlu geçmesi beklenirken, Perşembe günü ise parçalı çok bulutlu olacağının tahmin edildiği aktarıldı. Kentte Cuma ve Cumartesi ise havanın hafif kar yağışlı, diğer günlerde parçalı bulutlu olmasının öngörüldüğü bilgisine yer verildi. Ayrıca, İstanbul'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak, hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Dikkatli olun uyarısı yapıldı

Marmara'nın doğusunun yüksekleri, Doğu Akdeniz ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Antalya'nın doğusu, Bolu ve Düzce'nin yüksekleri, Rize, Artvin, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinin altı çizildi. Bu sebeple bölgelerde yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, su baskını buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)