Mersin'de 200 sokak hayvanına anne şefkati ile bakıyor

Mersin'de ikamet eden 56 yaşındaki Azerbaycanlı piyanist Mihriban Mammadova, evinin etrafında oluşturduğu 30 dönümlük alanda yaklaşık 200 kedi ve köpeğin bakımını anne şefkati ile üstleniyor.

YAŞAM 13.08.2021, 01:15 14.08.2021, 10:05
Mersin'de 200 sokak hayvanına anne şefkati ile bakıyor

Azerbaycan'dan 21 yıl evvel geldiği Mezitli ilçesi Çankaya Mahallesi'ne yerleşen piyanist Mammadova, çok sevdiği sokak hayvanlarına yardımcı olabilmek için evinin bahçesine yuvalar kurdu.

Komşularının sokak hayvanlarından rahatsızlık duyması üzerine 2016 yılında evini değiştiren sanatçı Mammadova, yeni evinin etrafına da 'can dostları' için atık paletlerden kulübeler, araba lastiklerinden yapılmış yıkanma havuzları ve oyun merdiveni yerleştirdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren 200 hayvanın bakımı ile ilgilenen Mammadova, 30 dönüm büyüklüğündeki yaşam alanındaki canlıların tedavilerini yaptırıyor ve sahiplendiriyor.

"Bir işe yaradığın için mutlu oluyorsun"

Mihriban Mammadova, basın mensuplarına, özel piyano derslerinden elde ettiği kazancı, bazı hayvanseverlerin de desteğini alarak sokak canlılarına yuva oluşturmak için kullandığını dile getirdi.

Hayatının büyük bir bölümünü sokak canlıları ile iç içe geçirdiğini söyleyen Mammadova, "İlk etapta bu kadar hayvan yoktu fakat sonradan çoğaldı. Sokağa terk edilmiş veya araba çarpmış hayvanları dayanamayıp alıyorum. Engelli kedileri sahiplenen olmuyor, onları da gidip getiriyorum. Bu şekilde sayımız 200'e ulaştı. Bakımları zor olabilir fakat mutsuz olamıyorsun. Çünkü hepsinin gözleri, senin gözüne teşekkür edercesine bakıyor. Bir işe yaradığın için mutlu oluyorsun." dedi. 

"Sahiplendirirken seçici davranıyorum"

Mammadova, hastalanan veyahut yaralanan hayvanların tedavilerini de veterinerde yaptırdığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Burada çok sayıda engelli hayvan var. Hayvanları rehabilite edip bakımını yaptıktan sonra sahiplendiriyorum. Çok seçiciyim, herkese kedi, köpek vermiyorum. Sahiplendirdiğim kişilerden fotoğraf ve videolar geliyor. Onların mutlu olduğunu görünce seviniyorum."

Yorumlar (0)