Masalsı yolculuk, 17 ay sonra yeniden başladı

Kovid-19 salgını sebebiyle ara verdiği seferlerine 17 ay sonra yeniden başlayan Doğu Ekspresi ile dolu dolu yolculuklar devam ediyor.  

YAŞAM 14.10.2021, 12:26 14.10.2021, 17:46
Masalsı yolculuk, 17 ay sonra yeniden başladı

Kars’ta bozkırın ortasında ‘vaha’ şeklinde değerlendirilen tarihi Benliahmet İstasyonu’ndan geçen ve daha sonra sisler arasında kaybolan Doğu Ekspresi havadan görüntülendi. 

"Doğu Ekspresi ile ilk yolculuğum"

Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars hattında sefer yapan ve bin 310 kilometreye yakın yolculuğu 24 saat içinde tamamlayan yolcular, seyahat süresince birbirinden güzel manzaralara şahit oldu. Gezmek için Kars’a geldiğini belirten Bedir Kocaman, Doğu Ekspresi ile ilk yolculuğunun olduğunu ifade etti.

Bedir Kocaman, “Gezmek için Kars’a geldim, buradan Ankara’ya gideceğim. Oradan da İzmir’e devam edeceğim. Henüz yeni başlıyoruz. Fakat yorumlarda hep güzel şeyler yazılıyor. Ben de binip görmek istedim” sözlerini kullandı. 

“Kara yolu taşımacılığından çok daha iyi”

Kars’tan Ankara’ya kadar masalsı bir seyahat yaşatan Doğu Ekspresi ile ilk yolculuğunu yaptığını ifade eden Muhammet Emir, “Benim ilk yolculuğum, oldukça memnunum. Kara yolu taşımacılığından çok daha eğlenceli olacak. Yani öyle umuyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Havadan görüntülendi

Kars’tan kalkan ve 24 saatlik tren seyahatini nostaljiye dönüştüren Doğu Ekspresi, havadan görüntülendi. 1969 yılında TCDD tarafından Doğu Anadolu’daki tren yolları ile istasyonlarının etrafına yoğun kar yağışı sebebiyle rayların olumsuz etkilenmesini önlemek için faaliyete sokulan Doğu Ekspresi, masalsı seyahatin keyfini yolcularına yaşatmayı sürdürüyor.

Yorumlar (0)