Sancaktepe’de aynı dükkan 20 dakika arayla iki kez soyuldu

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde faaliyet gösteren bir börek dükkanına giren hırsızların cesareti pes dedirtti. Dükkandan önce televizyonu çalan hırsızlar, 20 dakika sonra gelerek bu sefer de en ufak bir panik yapmadan bilgisayarı götürdüler. O anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

GÜNDEM 14.10.2021, 12:45 15.10.2021, 09:26
Sancaktepe’de aynı dükkan 20 dakika arayla iki kez soyuldu

 Alınan bilgiye göre olay, Sancaktepe’deki bir börekçide meydana geldi. Gece 02.30 sularında daha önceden planladıkları börekçi dükkanına girmeyi başaran hırsızlar montajla duvara tutturulmuş televizyonu sökerek götürdü. Olaydan 20 dakika sonra tekrar dükkana gelen hırsızlar son derece rahat bir şekilde bu sefer dükkanın siparişlerini takip ettiği bilgisayarlarına göz dikti ve onu da aldı. Daha sonra kasayı da açmaya çalışan hırsızlar, çalacak başka bir şey bulamayınca olay yerini terk etti. Dükkanda kamera sistemi olmasına rağmen alarmın çalmaması dikkat çekti.

“Güvende olduğumu sandım”

Dükkanında alarm sistemin olduğunu ancak olay anında çalışmadığını söyleyen Avni Günaştı, “Ben tam 2 senedir alarmlar ve kameralar için güvenlik şirketine para ödemekteyim. Aldığım bu önlemlerin sonucunda ben güvende olduğumu zannediyordum. Hırsızlar çok rahat dükkanıma girmişler. Son derece ağır olan televizyonu almışlar, sonra tekrar gelmişler. Alarm çalmadığı için o kadar rahatlar ki. Çünkü iş yeri sahibi gelmemiş, polis yok, kimse yok. İkinci gelişlerinde de laptopumu çalıyorlar ve ellerini kollarını sallayarak kaçıyorlar” diye konuştu.

Yorumlar (0)