Masaj yaparak büyüttüğü sığırların etinin kilosunu 10 bin liradan satıyor

Bursa'da bir girişimci, Japonya'dan getirdiği ve masaj yaparak beslediği sığırların kilosunu 10 bin TL’den satışa çıkarıyor.  

YAŞAM 08.07.2021, 13:34 10.07.2021, 09:39
Masaj yaparak büyüttüğü sığırların etinin kilosunu 10 bin liradan satıyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, çiftlik sahibi olan Mehmet Günbey ile birlikte oğlu Bedirhan Günbey, Japon ırkı olan ‘wagyu' cinsi sığır yetiştiriciliğiyle uğraşıyor.

Lezzetiyle ünlü

Japonya'dan getirilen sığırların, etlerinin lezzetiyle ünlü oldukları belirtilirken, sahipleri tarafından özel bakıcılar tarafından besleniyorlar. Bu sığırların kilosu ise bin 500-10 bin TL arasında fiyatlara satılıyor. Stressiz bir alanda beslenen hayvanların etinin çok lezzetli olduğu ifade ediliyor.

İzmir Torbalı’da mağazası, Bursa'nın Mustafakemalpaşa’da ise çiftliği bulunan Günbey ailesine yabancı ülkelerden özel siparişler geliyor. Kasap aile, kestikleri sığırların etlerini kaya tuzunda 40-60 gün kadar dinlendirip müşterilerinin hizmetine sunuyor. Bıçak olmadan yumuşak dokusuyle elle de parçalanabilen bu etleri yiyenlere unutulmaz lezzet deneyimi yaşatıyor. “Kobe” eti denilen etin bir diliminin ise 100 dolara tekabül ettiği ifade edildi.

Sığırları masaj yaparak büyüttüklerini belirten Bedirhan Günbey, şu açıklamaları yaptı:

"Çiftliğimizde Japon ırkı ‘wagyu' türü sığır yetiştiriciliği gerçekleştiriyoruz. Bu, 'kobe' eti adıyla da biliniyor. Stressiz bir ortamda özel bakıcılarla özel yemler ve masaj yaparak bu hayvanları büyütüyoruz. Bakıcıları dışında hayvanların yanına kimse girmiyor. Bu hayvanlara masaj yaparak etin içinde bulunan sinir dokularını yumuşatıyoruz. Bunların gıda değeri ve yağ oranları oldukça yüksek. Etin içindeki yağ oranında artış oldukça fiyatı da artıyor. Sığırların kilosunu bin 500-10 bin TL gibi değişen fiyatlarla satışa çıkarıyoruz. Genellikle durumu iyi olanlar bu eti tercih ediyor. Şehir dışından hatta ülke dışından bileti almak için gelen müşterilerimiz var. Bu eti almak için yurt dışından gelen müşterilerimizin uçak biletlerini de biz karşılıyoruz. Öte yandan durumu iyi olup kurban bayramında bu hayvanı tercih eden müşterilerimiz de var.” 











Yorumlar (0)