Marmaris yangını mağdurları, yeni evlerine kavuşmak üzere!

2021 yılının Temmuz ayında Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangını nedeniyle birçok aile evini kaybetti. Yangın mağduru 9 aile için inşa edilen yeni evlerin tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi. Yangında evini kaybeden vatandaşlardan biri olan Kazım Aykutalp (68), "Devlet, bizi yalnız bırakmadı. Kendi olanaklarımızla bu evleri yaptırmamız imkânsızdı." dedi.

YAŞAM 07.08.2022, 16:10 08.08.2022, 12:44 Hakan Öksüz
Marmaris yangını mağdurları, yeni evlerine kavuşmak üzere!

Geçen yıl Temmuz ayının sonunda Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangını, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Sıcak hava ve kuvvetli rüzgârların etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle 4 bin 813 futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alan küle dönmüştü. Orman yangınından dolayı birçok aile evini kaybetmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, korkunç yangında evi ciddi şekilde zarar gören vatandaşlara yardım edilmesi için talimat verdi. Osmaniye Mahallesi'ndeki evleri kullanılamaz duruma gelen 9 aileye devlet yardımının ulaştırılması için düğmeye basıldı. Hasar tespit çalışmalarının ardından ailelere yeni evler inşa edildi.

"Kendi olanaklarımızla bu evleri yaptırmamız imkânsızdı"

TOKİ aracılığıyla yapılan konutlar, vatandaşların taleplerine göre tek katlı ya da iki katlı olarak inşa edildi. Yangın mağduru ailelerin, 10 içinde yeni evlerinde oturmaya başlayabileceği kaydedildi. Büyük oranda inşa edilen evini ziyaret eden yangın mağduru Kazım Aykutalp (68), "Devlet, bütün kurumlarıyla yanımızda yer aldı. Kendi olanaklarımızla bu evleri yaptırmamız imkânsızdı. Bizi kendi başımıza bırakmadılar." ifadelerini kullandı.

"Beklentilerimizin üzerine çıktılar"

Geçen yıl meydana gelen yangının çok tehlikeli ve korkunç olduğunu dile getiren Kazım Aykutalp, "O süreç bizim için oldukça zorluydu. Neyse ki devletimiz bizi yalnız bırakmadı. İnşa edilen konutların bazı eksikleri var, onları tamamlamaya çalışıyorlar. Beklentilerimizin üzerine çıktılar. Yaşadığımız o felaketten sonra böylesine pozitif duygularla burada yaşamaya devam edecek olmamız çok iyi. 10 gün içinde evin balkonunda çay içmeye başlarız." diyerek sevincini dile getirdi.

"Çok daha iyisini inşa ettiler"

Yangın mağdurlarından biri olan Mustafa Yücel (75), "Evimizi büyük yangında kaybettik. Onun yerine çok daha iyisini inşa ettiler. Birkaç gün sonra yeni evimize geçeceğiz. Yapılanları gördükçe mutlu olmamak mümkün değil." dedi. Evlerin yapımı aşamasında devlet yetkililerinin yoğun çaba gösterdiğini kaydeden Osman Mısır (55), yeni evlerine kavuşmalarına vesile olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)