Marmaray'da kadın yolcunun başörtüsünü çıkarmaya çalışan kişiye soruşturma açıldı

Marmaray'da kadın bir yolcunun, yanında oturan başka bir başörtülü kadının başörtüsünü açmaya çalıştığı iddia edilen görüntüler sosyal medyaya düştüğü andan itibaren büyük tartışma yarattı. Görüntüleri inceleyen savcılık tarafından kadın yolcunun başörtüsünü çıkarmaya çalışan kişi hakkında soruşturma başlatırken, şüphelinin kimlik tespiti için de emniyete talimat verildi.

YAŞAM 31.08.2023, 13:27
Marmaray'da kadın yolcunun başörtüsünü çıkarmaya çalışan kişiye soruşturma açıldı

Marmaray'da başörtülü kadın bir yolcunun başörtüsü yanında oturan başka bir kadın yolcu tarafından çıkarılmaya çalışıldı. Olaya ilişkin görüntüler sosyal medyaya düşer düşmez gündem oldu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal medyada paylaşılan o görüntülerin incelenerek şüphelinin kimlik tespitinin yapılması için emniyet güçlerine talimat verdi.

Kadın yolcunun başörtüsünü çıkartmaya çalıştı!

İddialara göre, İstanbul'da Marmaray'da bir kadın, yanında oturan bir diğer başörtülü kadının başörtüsünü çıkarmaya çalıştı. Kadına, Marmaray'daki diğer yolcular müdahale etti.

Yolcular kayıtsız kalmadı

Tren seyir halindeyken meydana gelen skandal olayda, trende yolculuk eden bir genç yolcu, yaşananlara kayıtsız kalmadı ve kadına sert tepki gösterdi.

Genci de tehdit etti: Kolunu kırarım!

Genç yolcu, saldırgan kadına "Milletin ne giydiğine neden karışıyorsun, biz senin giyimine karışıyor muyuz? Benim annem de çarşaflı, sen kimsin?" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine kadın, genç adama "Kolunu kırarım" diye tehditkar bir yanıt verdi.

Savcılık soruşturma başlattı

İnfiale neden olan o görüntüler ise trendeki bir başka bir yolcu tarafından cep telefonu kamerası ile anbean kaydedildi. Yolcunun başörtüsünü çıkarmak istediği iddia edilen saldırgan kadına ilişkin savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada paylaşılan görüntüleri inceleyerek şüphelinin kimlik tespiti için emniyet güçlerine talimat verdi.

Yorumlar (0)