Mardinli küçük Şeymanur, canlı ders için her gün 1 kilometre yürüyor

Maddi durumları kötü olan ve evlerinde internet bağlantısı bulunmayan Şeymanur Kaya, canlı derslere katılmak için her gün 1 kilometre yol yürüyerek, komşusunun bilgisayarında derse giriyor.

YAŞAM 23.12.2020, 20:18
Mardinli küçük Şeymanur, canlı ders için her gün 1 kilometre yürüyor

Mardin'e bağlı Mazıdağı ilçesi Kayalar Mahallesi'nde oturan 1'inci sınıf talebesi 7 yaşındaki Şeymanur Kaya, uzaktan eğitim ile beraber geçiş yapılan canlı ders uygulamalarına katılmakta güçlük çekiyor.

Küçük kız, çevrim içi (online) derslere katılabilmek için hafta içi her gün komşularının evine gitmek durumunda kalıyor.

Kaya, komşularının evinde EBA canlı dersine katılım sağlayabilmek için yaklaşık 1 kilometrelik yol yürüyor. Babası çalışmayan minik kızın tek dileği, babasının bir iş bulması ve derslerine evinde katılabilmesi.

"Babam işsiz..."

Babasının işsiz olduğu için kendisine tablet alamadığını kaydeden Şeymanur Kaya, canlı derse katılabilmek için her gün yaklaşık olarak 1 kilometrelik yol yürüdüğünü belirtti.

Kaya, "Canlı derslere girebilmek için her gün yürüyorum. Bilgisayarım ya da tabletim olmadığı için evde canlı derslere katılamıyorum. Babamın işi yok, bana bilgisayar alacak kadar parası yok. Canlı derslere katılabilmek için komşulara gidiyorum. Havalar çok soğudu, bazen komşularıma gitmekte zorluk çekiyorum. Bilgisayarım ya da tabletim olsaydı, kendi evimde canlı derslere girebilirdim, her gün o kadar yolu yürümek durumunda kalmazdım. Annemin ve babamın akıllı telefonu olmadığı için derslere katılamıyorum." ifadelerini kullandı.

"Maddi durumları iyi değil"

Küçük kızın ailesinin maddi durumlarının iyi olmadığını, kendi evlerinde derse girebildiğini dile getiren Gülsüm Kaya, Şeymanur’un zorlu bir hayat çektiğini ifade etti. 

Gülsüm Kaya, "Şeymanur hafta içi her gün canlı derse katılmak için bizim eve kadar geliyor. Havalar iyice soğuduğu için zorluk çekebiliyor. Maddi durumları kötü olduğundan kendisine bilgisayar, tablet gibi akıllı cihazlar alınamıyor ve canlı derslere girebilmek için evlerine internet de bağlatamıyorlar. Bu sebeple de Şeyma bizim eve gelerek derslere giriyor." şeklinde konuştu.

"Zaman zaman derslerimiz çakışıyor"

Kendi evlerinde sınırlı sayıda bilgisayar olduğu için küçük kızın dersleri ile kendi derslerinin zaman zaman çakıştığını söyleyen Gülsüm Kaya, "Ben de Şeymanur gibi canlı derslere girmek zorunda olduğum için ve evimizde de sınırlı sayıda bilgisayar olduğu için zaman zaman derslerimiz çakışıyor. Elimizden gelen her şeyi kendisi için yapmaya çaba sarf ediyoruz fakat bazı zamanlar derslere katılamıyor. Henüz 1'inci sınıfta olduğu için bir kez bile derslere katılamazsa birçok şeyi kaçırmış olacak ve bu eksiklikler ilerleyen dönemde onu olumsuz olarak etkileyecek." dedi.



Yorumlar (0)