Mahalle eve kapandı: "Komşuya bile gidemiyoruz"

Kastamonu’ya bağlı Cide ilçesinde mahalleye kadar inen ayılar nedeniyle yurttaşlar evlerinden çıkamaz hale geldi. Gündüz saatlerinde dahi mahallede dolaşan ayılar nedeniyle bölge halkını korku sardı.

YAŞAM 21.06.2022, 21:59
Mahalle eve kapandı: "Komşuya bile gidemiyoruz"

İlçeye bağlı Gebeş Mahallesi’nde son zamanlarda ayılar meyve ağaçlarına zarar vermeye başladı. Arı kovanlarını da paramparça eden ayılar, gündüz saatlerinde de mahalleye kadar inmeye başladı. Ayılarla karşı karşıya kalan mahalle sakinleri büyük bir korku yaşarken, bölge sakinlerinin şikayetleri üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar personelleri tarafından mahalledeki ayıların görüntülenebilmesi amacıyla fotokapanlar yerleştirildi. Mahallede ikamet eden yurttaşlar korktukları için evlerinden dahi çıkamadıklarını ifade etti.

“Can güvenliğimiz hiç yok"

Kiraz ağacında iki ayı gördüğünü dile getiren Neşe Yiğit, “Komşularımdan sürekli duyuyordum fakat ben ilk kez gördüm. Ayıları görünce konuşamadım, öylece kaldım. Fotoğraflarını çekecektim ama ormanlık bölgeye doğru kaçtılar. Bu olayı gündüz vakti yaşadım. Mahalle olarak rahatsız oluyoruz. Ayılarla göz göze gelen komşularımız bile var. Can güvenliğimiz hiç yok. Evden çıkmaya korkuyoruz. Kapıları ve pencereleri dahi açamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış vaziyetteyiz." dedi. 

"İşe gideceğim esnada gördüm"

İşe gitmek amacıyla sabah saatlerinde evinden çıkan ve iki ayı ile karşılaşan Ramazan Aslan, “İş gideceğim esnada acayip bir koku aldım. Pencereyi açtığımda iki ayı gördüm. Seslendiğimde bana döndüler ve kaçmaya başladılar. Allah'tan orada kimse yoktu, birileri olsaydı saldırabilirdi." şeklinde konuştu. 

"Komşularımıza bile gidemiyoruz"

Muhtarının karısı Ayşe Kılınç ise “Komşularımıza bile gidemiyoruz. Yürüyüş yapamıyoruz. Biz ölelim mi? Her an karşımıza çıkabilirler." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)