LGS'den 500 tam puan aldı!

LGS'den 500 tam puan alan Ali Fuad Erkan, mühendis olmak istiyor. 

YAŞAM 16.07.2020, 17:10 16.07.2020, 17:16
LGS'den 500 tam puan aldı!

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında 20 Haziran günü düzenlenen merkezi sınavın sonuçları bugün duyuruldu. 

Ali Fuad Erkan, söz konusu sınavdan 500 tam puan almayı başardı. Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu'ndan mezun olduğu öğrenilen Ali Fuad Erkan, memleketinin gururu haline geldi. 

Ali Fuad Erkan, tüm soruları doğru yanıtladığı için mutlu olduğunu belirterek, düzenli çalıştığı için bu başarıya ulaştığını söyledi. 

LGS'ye (Liselere Geçiş Sistemi) geçen sene yaz aylarında hazırlanmaya başladığını belirten Ali Fuad Erkan, önce bir günde 100 soru çözmeyi hedeflediğini ancak 140 soru çözdüğünü kaydetti.

"Okulum en iyi soruları verdi"

Ali Fuad Erkan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle evde çok baş zamanının olduğunu, bu nedenle bir günde 170 soru çözmeye başladığını anlattı.

Bu konuda okulunun kendisine çok fayda sağladığını aktaran Ali Fuad Erkan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde bulunabilecek en iyi soruların kendilerine verildiğini, dolayısıyla avantaj elde ettiklerini söyledi. 

"Tamamen sınava yoğunlaştım"

Ali Fuad Erkan, sınavda biraz gergin hissettiğini belirterek, kendisine yapılan bazı önerileri tamamen unutarak sınava yoğunlaştığını ifade etti.

Sınavda tam da beklediği sorularla karşılaştığını kaydeden Ali Fuad Erkan, bazı soruların benzerlerini önceden çözdüğünü anlattı.

"Mühendis olmayı hayal ediyorum" 

Ali Fuad Erkan, sınavda yer alan kimi soruların tuzak olduğunu anladığını ve bu durumun kendisini oldukça rahatlattığını belirtti.

Mühendis olmayı hayal ettiğini söyleyen Ali Fuad Erkan, bilgisayar mühendisliği ile kimya mühendisliği arasında gidip geldiğini, şu anda net olarak karar vermediğini ekledi. 

Yorumlar (0)