Kuşadası'nda atlı tim göreve başladı

Aydın ilinin Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda, jandarma atlı timi göreve başladı.

YAŞAM 14.06.2020, 16:36
Kuşadası'nda atlı tim göreve başladı

Koylarıyla ünlü Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Aydın ilinin Kuşadası ilçesinde bulunuyor.

Bu eşsiz millî parkta göreve başlayan jandarma astsubaylar, Nevşehir'deki JAKEM (Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi) Komutanlığından getirilen "Selenge", "Erbay" ve "Doruk" isimli atlarla devriye geziyor. 

"Selenge", "Erbay" ve "Doruk" isimli özel eğitimli atlar, dev cüsseleriyle Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.

Bazı ziyaretçiler, timde görevli jandarmadan rica ederek atlarla fotoğraf çektirdi. Binici jandarmalar, çocukların da ata binmesine izin vererek hem devriye attılar hem de çocukların gönüllerini aldılar.


 
Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan ziyaretçilerden Müge Altıntaş, tatil için ilk kez Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'na geldiğini ifade ederek, atları gördüğünde çok şaşırdığını, jandarma timinin atları sevmelerine izin verdiğini ve kendilerinin de atları sevdiğini söyledi.

Müge Altıntaş, jandarma atlı timlerin millî parkta güvenliği sağlamalarının çok güzel olduğunu ve kendilerine huzur ve gurur verdiğini ifade etti.

Bir başka ziyaretçi Elif Purçetin ise Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'na girişten itibaren jandarmanın titiz çalıştığını gördüğünü dile getirdi.

Elif Purçetin, “Ailelerimizle birlikte buraya geliyoruz. Yüzdüğümüz bölgede atlı timi görmek, kendimizi daha çok güvende hissetmemizi sağlıyor. Çok güzel bir hizmet.” dedi.

Yorumlar (0)