Kurban Bayramı yaklaşırken 1 tonluk ‘Şampiyon’ görücüye çıktı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala canlı hayvan satışları da gerçekleştiriliyor. Kayseri’de uzun zamandır bakılan Şampiyon isimli simental cinsi büyükbaş 30 bin TL’den alıcı bekliyor.

YAŞAM 21.06.2021, 12:54
Kurban Bayramı yaklaşırken 1 tonluk ‘Şampiyon’ görücüye çıktı

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala canlı hayvan satışları da gerçekleştirilmeye başlandı. Bin 60 kilo ağırlığıyla Şampiyon adındaki Kayserili bir besicinin hayvanı 30 bin TL değeriyle alıcılarını bekliyor.

1 ton ağırlığında, 30 bin TL

Adının ilginç bir şekilde doğmasından dolayı Şampiyon olduğunu söyleyen besici İsmail Bayırbaşı, “Bu hayvan çocukluğundan beri bende duruyor ve kendi hayvanımdır. Hayvanımızı kendimize damılkı olarak seçtim. Bunun sebebi ise simental ırkından olmasıyla iyi et almasıydı. Et randımanının daha da iyi olmasıydı. Hayvanımız şu an 3 yaşında. Adı şampiyon çünkü çılgın bir şekilde doğdu. Biz gece vaktinde doğmuş olarak bulduk. Şampiyonu yaşar yaşamaz tereddüdüyle aldık ve yaşadığında dolayı ismini şampiyon koyduk. Yaklaşık 3 senedir şampiyonu damızlık olarak kullanıyorum. Randımanından memnun kaldım. Canlı olarak ağırlığı yaklaşık olarak 1 ton 60 kilogram civarında.” dedi.

"3 seneden beri beside"

Bayırbaşı, ağırlığından dolayı Şampiyon için 30 bin TL fiyat istediğini ve alıcının bu yüzden bulunamadığını ifade ederek, “Şampiyonu bu yıl kurbanlık olarak seçtik. 3 seneden beri beside bu hayvan. Bu yıl kurbana verelim dedik. 26-29 bin TL arsası canlı baskül fiyatıdır ve kurbana kadar düşündüğümüzde de yaklaşık 30 bin TL para edecek şampiyon. Bu fiyata razıyız biz. Alıcısı olmadığından da zor duruma düşüyoruz. Şampiyon bire bir kuru besidir. Şimdiye dek 1 avuç bile küspe yedirmedik. Her hayvan ile karıştırılacak gibi değil. Kim alırsa hayırlı olsun. Paralarının boşa gitmeyeceğinden emin olsunlar.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)