Kuraklık Yeşilırmak’ı da vurdu! Çok sayıda balık öldü

Amasya’nın ortasından geçen Yeşilırmak nehri de beklenen kar ve yağışın gelmemesinden nasibini aldı! Dün sabah saatlerinde çok sayıda balık kıyıya vurdu. Yetkililer tarafından ise sudan örnek alınarak incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

YAŞAM 10.01.2021, 13:56 10.01.2021, 17:17
Kuraklık Yeşilırmak’ı da vurdu! Çok sayıda balık öldü

Amasya’dan geçen Yeşilırmak nehrinde dün sabah saatleri itibarıyla balıklar kıyıya vurdu.

Balık tutmaya çalışanlar vardı

Kimi vatandaşlar zehirli olabilme ihtimali olan balıkları tutmaya çalıştı. Vatandaşlardan biri ‘Bir şey olmaz’ diyerek zehirli balık olsa bile birkaç gün suda bekleterek yiyebileceğini ifade etti.

Her sene çok sayıda balık ölüyor

Mahalle sakinlerinden Murat Köse ise duruma üzülerek Çağlayan Köprüsü civarında kıyıya vuran balıkları suya atmaya çalıştı. Her sene bu dönemlerde balık ölümlerinin olduğunu söyleyen Mehmet Noyan ise önlem alınmasını istedi.

Yetkililer incelemek üzere sudan numune aldı

Yürekleri burkan bu durumun araştırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli yetkililerce alandan numune alınarak incelenmek üzere ölçüme götürüldü.

Yeşilırmak’ın su seviyesi kritik düzeyde

Kış mevsiminde kar, sonbahar ve yazda ise mevsim koşullarına uygun yağışın bir türlü olmamasından dolayı kuraklık riskiyle karşı karşıya olan şehirlerden Amasya’nın da ortasından geçen Yeşilırmak’ın su seviyesi kritik düzeyde azalmıştı.

Yorumlar (0)